Microsoft ar putea lansa noi tablete Surface cu ecran mare

28.08.2015
Microsoft ar putea lansa noi tablete Surface cu ecran mare

Aparent, tabletele cu ecran de 12˝ nu mai sunt suficient de mari pentru a fi clar diferenţiate de noile phablet-uri de 6˝, percepute de tot mai mulţi cumpărători ca fiind un înlocuitor pentru acestea. Soluţia găsită de Microsoft ar putea fi o nouă varietate de tablete hibride, înzestrate cu ecrane de 13˝ şi 14˝, care pot lua cu uşurinţă rolul unui laptop ultraportabil.

Potrivit zvonurilor, Microsoft nu este singura companie pe cale să lanseze tablete gigant. Urmând modelelor Galaxy Tab Pro şi Galaxy Note Pro cu ecran de 12.2˝,  Samsung ar urma să lanseze şi o mega-tabletă cu ecran de 18.4˝. Posibil, prezentată ca un portabil All-in-One pentru sufragerie ce poate funcţiona şi ca tabletă portabilă, dispozitivul optimizat pentru multimedia ar urma să ofere doar rezoluţie Full HD. Lista neoficială cu specificaţii menţionează folosirea unui chipset octa-core din seria Exynos 7580, ajutat cu 2GB memorie RAM şi un acumulator de 5700 mAh. Cu nume de cod ˝Tahoe˝, tableta ar mai dispune de o cameră foto cu rezoluţie 8MP şi cameră frontală de 2MP.

Microsoft ar putea lansa noi tablete Surface cu ecran mare

În timp ce Samsung mizează pe latura multimedia promovând noile tablete ca accesorii de folosit în confortul unui fotoliu, ţinta aleasă de Apple cu seria de tablete iPad Pro pare să fie mediul de afaceri, unde ecranul spaţios poate de mare folos în timpul prezentărilor şi pentru creşterea productivităţii în general. Acelaşi public este vizat şi de noua serie de tablete Surface 4, care însă la diagonale de 13˝ şi 14˝ ajung foarte aproape de nivelul sistemelor MacBook, pe care Microsoft pare să le concureze acum în mod direct.

Prezentate iniţial drept ˝tablete care pot înlocui laptopul clasic˝, portabilele Surface Pro par acum să facă această distincţie complet inutilă. La diagonale de 13˝ şi 14˝, noile modele Surface Pro vor fi prea voluminoase pentru a fi manevrate cu agilitatea unei tablete, rolul de laptop devenind principal.

Potrivit dezvăluirilor făcute de surse apropiate companiei, Microsoft ar putea dezvălui noua gamă Surface Pro 4 în perioada lunii octombrie.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult