Microsoft pregăteşte un “iPad Killer” cu Windows 8

15.06.2012
Microsoft pregăteşte un “iPad Killer” cu Windows 8

Microsoft împarte invitaţii pentru un eveniment de prezentare organizat la Hollywood, unde se pare că va fi dezvăluit un produs foarte important pentru companie.

Microsoft pregăteşte un “iPad Killer” cu Windows 8

După modelul Apple, detaliile exacte sunt ţinute în mare secret, compania neprecizând nici măcar locaţia exactă unde va avea loc acest eveniment. Din zvonuri, aflăm însă că la evenimentul programat pentru ziua de luni va fi prezentat un nou model de tabletă, produsă chiar de Microsoft. Tableta cu sistem de operare Windows RT ar urma să concureze gama Apple iPad.

Potrivit blog-ului hollywoodian The Wrap, gigantul software va prezenta o tabletă produsă sub brand propriu, intrând astfel în competiţie directă cu Apple – o altă companie care oferă produse cu hardware şi software de creaţie proprie.

Totuşi, nu este prima dată când Microsoft testează piaţa cu un dispozitiv de tip tabletă. Deşi poate părea greu de crezut, prima tabletă Microsoft a apărut cu aproape 10 ani înainte ca Apple să lanseze tableta iPad. Fiind prezentat sub forma unui laptop hibrid lent şi voluminos, controlat cu ajutorul unui stylus, nu este de mirare că produsul nu s-a bucurat de prea mult succes.

În perioada 2008 – 2010 Microsoft a mai avut o încercare cu o tabletă pliabilă, prevăzută cu două ecrane touch. Proiectul Microsoft Courier a fost anulat chiar înainte de lansare, după ce Apple a dezvăluit prima versiune a tabletei iPad. Echipa responsabilă de proiectul Courier şi-a continuat însă munca, lansând apreciata Paper app pentru tablete iPad.

De data aceasta Microsoft pare să aibă mult mai multă încredere în produsul pe care îl pregăteşte de lansare, chiar ştiind că acesta va avea parte de foarte multă competiţie, atât din partea rivalului Apple dar şi alte tablete cu Windows 8 create de terţi. Rămâne de văzut dacă tableta Microsoft va fi un nou xBox, aducând venituri substanţiale şi notorietate companiei, sau va trece neobservată în marea de tablete deja existente pe piaţă.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult