Microsoft pune capăt scandalului Flickergate, acceptând să înlocuiască gratuit tabletele Surface 4 cu ecran defect

14.05.2018
Microsoft pune capăt scandalului Flickergate, acceptând să înlocuiască gratuit tabletele Surface 4 cu ecran defect

Ilustrată de utilizatorii furioşi cu numeroase poze şi clipuri video, problema constând în defectarea subită a ecranului tabletelor Surface 4 a fost mult timp ignorată de către Microsoft, compania refuzând să o recunoască în mod oficial pe motiv că dispozitivele afectate erau ieşite din perioada de garanţie.

Cauzat de un viciu de proiectare ce induce uzura accelerată a unui microprocesor esenţial pentru buna funcţionare a ecranului, defectul se manifestă la scurt timp după depăşirea perioadei 1 an garanţie asigurată de producător. Deloc surprinzător, utilizatorii care au plătit sume exorbitante pentru un laptop premium transformat în obiect de decor nu au fost deloc încântaţi să renunţe la dispozitivul aproape nou, mai ales că defectul semnalat nu se încadrează deloc la categoria accidente nefericite.

Din păcate, singura soluţie găsită pentru tabletele imposibil de reparat fără intervenţii complicate la centrul de service a fost plasarea acestora pentru scurt timp în congelator. Aparent, scăderea de temperatură este de ajuns pentru a elimina efectul de pâlpâire a imaginii, suficient timp pentru ca utilizatorii să-şi poată transfera documentele importante pe un dispozitiv de stocare extern. Revenit la temperatura mediului ambiant, circuitul integrat responsabil cu procesarea imaginii trimisă spre afişare ecranului încetează să mai funcţioneze corect, lăsând practic inutilizabilă tableta cu preţ de peste 1500 dolari.

Iniţial, sigura soluţie pusă la dispoziţia utilizatorilor de tablete Surface Pro 4 care au depăşit perioada de 1 an garanţie asigurată de Microsoft este înlocuirea contracost a tabletei, pentru suma de 800 dolari.

Transformat într-un dezastru de PR, scandalul în care mii de utilizatori Surface 4 au încercat fără succes să obţină repararea dispozitivelor rămase nefuncţionale are acum un deznodământ fericit, Microsoft anunţând extinderea perioadei de garanţie acordată tabletelor Surface 4 la 3 ani. Mai mult decât atât, cei care şi-au reparat deja dispozitivele pe propria cheltuială vor fi despăgubiţi, cu condiţia ca intervenţia să fi fost realizată într-un centru de service autorizat.

Potrivit unui raport Consumer Reports, acesta nu este primul incident de acest tip care vizează linia de tablete Surface, fiabilitatea sub aşteptări fiind reclamată şi la modele anterioare.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult