Nexus 11 şi o tabletă de 8″ Full HD, în planurile de dezvoltare Samsung

30.04.2013
Nexus 11 şi o tabletă de 8

Samsung a actualizat ieri gama sa de tablete Galaxy Tab, însă, conform unui program de dezvoltare care a ajuns în mâinile celor de la SamMobile, compania intenţionează să lanseze în acest an încă patru modele. Cel mai interesant dintre acestea este, fără îndoială, viitoarea tabletă Nexus.

Nexus 11 va fi prima tabletă care va folosi platforma hardware Exynos 5410, soluţia cu 8 nuclee care este implementata într-una din cele două versiuni de bază ale terminalului Samsung Galaxy S 4. Specificaţiile sunt succinte, acest model urmând să ofere un ecran cu o diagonală de 11” şi panou Super PLS, camere foto de 8 şi 2 MP şi slot MicroSDXC, ceea ce este improbabil în caz că produsul va deveni într-adevăr viitorul Nexus.

Un model înrudit cu Nexus 11 va fi Galaxy Tab 11, care va oferi acelaşi ecran, dar va folosi soluţia dual-core Exynos 5250, care este folosită de actuala tabletă Nexus 10. Aceasta va oferi aceleaşi camere foto şi un slot MicroSDHX pentru carduri de până la 32 GB.

Un produs interesant este Galaxy Tab 8.0, tableta urmând să ofere un ecran cu diagonală de 8”, panou AMOLED şi rezoluţie Full HD, o replică pentru presupusa viitoare versiune cu ecran Retina a tabletei iPad Mini. Galaxy Tab 8.0 va folosi un cip quad-core Exynos 4412, binecunoscut utilizatorilor Galaxy Note II sau Samsung Galaxy S III, va oferi camere foto cu senzori de 5 şi 2 MP şi slot MicroSDXC.

În final, Samsung Galaxy Tab DUOS 7.0 pare a fi versiunea Dual SIM a modelului Galaxy Tab 3 7.0 lansat ieri, aceasta urmând să ofere un ecran de 7” cu panou PLS şi rezoluţie de 1024 x 600 pixeli, camere foto de 3 şi 2 MP, un procesor dual-core necunoscut şi slot MicroSDHC.

Cel mai interesant produs este, fără îndoială, Nexus 11. Data de lansare a acesteia va depinde, cel mai probabil, de actualizarea platformei Android la versiunea 5.0, eveniment care se pare că va fi amânat undeva către sfârşitul acestui an, pentru a le oferi răgaz integratorilor să ajungă din urmă actualul cod 4.2.2.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News