Nexus 7, cea mai populară tabletă cu Android de până cum, a fost scoasă din producţie

27.04.2015
Nexus 7, cea mai populară tabletă cu Android de până cum, a fost scoasă din producţie

Apreciate pentru ecranul Full HD de bună calitate şi raportul excelent preţ/performanţă, tabletele din cea de-a doua generaţie Nexus 7 (2013) au fost scoase din fabricaţie de producătorul ASUS, urmând să dispară şi din magazine după epuizarea ultimelor stocuri.

ASUS Nexus 7 (2013)

Lansată în luna iulie 2013, cea de-a doua generaţie de tablete Nexus 7 a reuşit să ducă mai departe succesul avut cu prima generaţie Nexus 7, determinând producătorul ASUS să păstreze acest model în producţie timp de aproape doi ani – o durată foarte mare pentru o industrie în care ciclul de înnoire a produselor de obicei nu depăşeşte un an. De mare ajutor pentru asta a fost şi colaborarea cu Google, dezvoltatorul Android asigurând în tot acest timp acces prioritar la ultimele versiuni de OS.

Până la lansarea unei noi tablete Nexus, fanii seriei pot încerca şi modelul Nexus 9 by HTC, o tabletă cu ecran de 8.9˝ şi rată de aspect 4:3, oferind rezoluţie 2048×1536 pixeli.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult