Noul Nexus 7: mai subţire, mai rapid şi cu un ecran impresionant

Noul Nexus 7: mai subţire, mai rapid şi cu un ecran impresionant

La un an de la lansarea popularei tablete Nexus 7, Google a anunţat ieri oficial cea de-a doua generaţie a acestui produs. Păstrând dimensiunea ecranului, aceasta este mai mică, mai uşoară şi oferă o actualizare hardware semnificativă.

Ecranul modelului Nexus 7 2 are tot o diagonală de 7” şi foloseşte tot un panou IPS, însă rezoluţia acestuia a crescut la 1920 x 1200 pixeli. Nexus 7 a avut un ecran foarte bun pentru piaţa cu cost scăzut din care face parte, însă Nexus 7 2 oferă mult mai mult, densitatea de 323 ppi fiind ce mai mare disponibilă în acest moment pe o tabletă. Pe lângă densitatea excelentă, panoul IPS a fost şi el îmbunătăţit, acesta promiţând un gamut mai mare cu 30 de procente.

Platforma hardware aleasă de Google şi ASUS este Qualcomm APQ8064, un cip arhicunoscut care motorizează multe produse celebre precum Sony Xperia Tablet ZGoogle Nexus 4, LG Optimus G sau Sony Xperia Z. Acesta oferă un procesor Krait tactat la 1,5 GHz în configuraţie quad-core şi un nucleu grafic Adreno 320, reprezentând un salt major de la vechiul NVIDIA Tegra 3.

Tableta oferă 2 GB de memorie RAM şi o stocare internă cu o capacitate de 16 sau 32 GB, ambele aducând o dublare a specificaţiilor modelului anterior. Alte îmbunătăţiri de configuraţie care se remarcă sunt saltul la Bluetooth 4.0, implementarea unui modul wireless dual-band 802.11 a/b/g/n, apariţia suportului opţional LTE pe lângă cel HSDPA, modulul NFC, un LED de semnalizare şi apariţia conectorului SlimPort pentru ieşirea video, care şi-a făcut debutul pe Nexus 4.

Primul model de Nexus 7 a oferit doar o camera frontală cu o rezoluţie 1,2 MP, însă noua versiune adaugă o cameră foto principală cu senzor de 5 MP. Înălţimea tabletei a crescut uşor la 201 milimetri, Google explicând că aceasta a fost o alegere de design pentru a oferi o priză mai bună în mână indiferent de orientare, însă Nexus 7 a devenit mai îngust şi mult mai subţire. Pe lângă dimensiunile de 201 x 114.3 x 7.9 mm , se remarcă şi greutatea redusă la 317,5 grame, care nu reuşeşte însă să o egaleze pe cea de 308 grame a rivalului iPad Mini. Bateria are o capacitate de 3950 mAh şi promite o autonomie de 9 ore de utilizare obisnuită.

Toate aceste modificări impresionante au adus o creştere a preţului de numai 30 de dolari, noul Nexus 7 urmând să fie disponibil de la preturi care vor începe de la 229 de dolari. Rulând cea mai proaspătă versiune a platformei Android, adică 4.3, tableta va fi disponibilă în Statele Unite începând cu data de 30 iulie, Marea Britanie, Germania, Franţa, Spania, Australia, Japonia si Coreea de Sud urmând să alăture în săptămânile care urmează. În acest moment nu avem detalii despre preţurile şi data lansării în Romănia.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News