NVIDIA anunţă Shield Tablet: tableta dedicată gamerilor

NVIDIA anunţă Shield Tablet: tableta dedicată gamerilor

După multe zvonuri, NVIDIA a anunţat oficial noua sa tabletă intitulată pur şi simplu Shield Tablet. Noul dispozitiv pare să fie succesorul de drept al lui NVIDIA Shield Portable şi este destinat exclusiv gamerilor, oferind hardware puternic, cât şi funcţii software dedicate jocurilor video.

Nu ne surprinde deloc faptul că noua tabletă este bazată pe chipset-ul NVIDIA Tegra K1, care include un CPU NVIDIA 4-Plus-1 quad-core ARM Cortex-A15 la 2,2 GHz şi un GPU pe arhitectură Kepler cu 192 de nuclee. Display-ul de 8 inci oferă o rezoluţie de 1920 x 1200 pixeli, memoria RAM „cântăreşte” 2 GB, iar sistemul de operare este Android KitKat. NVIDIA a realizat o serie de accesorii oficiale pentru tabletă precum un gamepad, o husă care serveşte şi rolul de stativ, cât şi un stylus (inclus în pachet) pentru cei care vor să îşi desfăşoare activitatea artistică pe Shield Tablet.

NVIDIA Shield Tablet

Spaţiul de stocare va fi diferit în funcţie de modelul ales. Cei care doresc varianta de bază, cu WiFi, au doar opţiunea de 16 de memorie internă, în timp ce varianta cu 4G LTE va fi oferi 32 GB. Cei care au nevoie de mai mult spaţiu pot ataşa un card microSD. NVIDIA a investit mai mult decât ne-am fi aşteptat în modulele de cameră, integrând în Shield Tablet doi senzori de 5 megapixeli cu funcţie HDR.

La capitolul software avem de a face cu o variantă modificată de Android, care va oferi suport pentru nişte funcţii foarte atractive pentru gameri. Streaming-ul jocurilor de PC un PC echipat cu GPU NVIDIA pe Shield Tablet, prezent deja pe Shield Portable va fi una dintre funcţiile importante ale noului dispozitiv. În premieră însă vom putea face streaming pe Twitch direct de pe tabletă folosind funcţia ShadowPlay, camera frontală oferind imagini excelente cu utilizatorul.

De asemenea, există un „Console Mode”, care facilitează conectarea tabletei la un televizor. Astfel, pot fi conectate până la patru gamepad-uri pentru sesiuni de multiplayer local în jocurile care oferă suport pentru acest lucru. Şi că tot vorbim de jocuri, odată cu Shield Tablet se va lansa şi Trine 2 The Complete Story pe Tegra Zone, iar noul Shield Hub va filtra tot conţinutul optimizat pentru Shield Tablet, indiferent dacă este descărcat de pe Google Play sau alte magazine.

Este interesant faptul că NVIDIA a acordat o atenţie sporită gamepad-ului wireless, acesta putând fi utilizat atât pe Shield, cât şi pe PC. Shield Wireless Controller se conectează prin tehnologia Wi-Fi Direct pentru latenţă cât mai scăzută, include un jack audio combo pentru conectarea unui headset, are butoanele obişnuite de joc, cât şi butoane capacitive dedicate navigării prin meniurile de Android. Pe lângă toate acestea, volumul tabletei poate fi controlat direct cu ajutorul butoanelor din partea de jos a gamepad-ului.

Şi aşa am ajuns la capitolul preţ, care pare să fie foarte agresiv având în vedere tot ce oferă. Pentru modelul WiFiva trebui să scoateţi din buzunar 299 euro, pentru modelul 4G 399 euro, pentru husa 39 de euro, iar pentru controller 59 de euro. Momentan sunt disponibile la pre-comandă doar tableta cu WiFi şi controller-ul, urmând ca Shield Tablet cu LTE să intre în ofertă în curând.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult