NVIDIA va abandona dezvoltarea modem-urilor radio pentru telefoane mobile şi tablete

NVIDIA va abandona dezvoltarea modem-urilor radio pentru telefoane mobile şi tablete

Cunoscutul producător de cipuri grafice şi procesoare pentru terminale mobile NVIDIA a cumpărat acum patru ani producătorul de modem-uri radio Icera, compania încercând astfel să îşi completeze oferta de soluţii pentru a putea concura mai bine cu omniprezentul lider de piaţă Qualcomm. După patru ani, NVIDIA recunoaşte oficial că demersul nu s-a fructificat, compania anunţând diminuarea investiţiilor în acest segment şi posibila vânzare a diviziei Icera.

Primele două generaţii ale familiei de soluţii Tegra nu prea au atras atenţia producătorilor, însă Tegra 2 a fost implementat într-un număr mai mare de terminale celebre precum Motorola Atrix 4G, LG Optimus 2X sau Motorola Xoom. Momentul de glorie a fost atins în 2012 odată cu lansarea Tegra 3, puternicul cip fiind implementat în câteva telefoane, dar devenind atât de popular în rândul producătorilor de tablete încât cu greu găseai un astfel de produs care să folosească altceva.

Odată cu Tegra 4, popularitatea cipurilor NVIDIA a început să scadă deoarece Qualcomm a început să-şi promoveze produsele şi în segmentul tabletelor. Mai mult, prima soluţie complet integrată care a folosit tehnologiile preluate odată cu achiziţia Icera nu s-a dovedit prea populară, Tegra 4i apărând doar pe Blackphone, versiunea pentru America Latină a lui LG G2 Mini şi alte câteva modele obscure.

Într-un final, compania NVIDIA se pare că este gata să-şi asume eşecul deoarece a anunţat că va reduce investiţiile în divizia sa de modem-uri radio pentru platformele mobile şi că va părăsi acest segment de piaţă în cursul anului următor. Cu aceasta ocazie, compania a dezvăluit că este interesată şi de o eventuală vânzare a diviziei de modem-uri radio. În decursul ultimilor ani, şi alte companii prinse între oferta gigantului Qualcomm şi cea a ieftinilor producători chinezi au ales să renunţe, Texas Instruments şi Broadcom fiind probabil cele mai celebre.

NVIDIA a afirmat că-şi va concentra eforturile pe dezvoltarea soluţiilor pentru gaming, pentru automobile inteligente şi pentru platformele de procesare cloud. Din declaraţia publică se înţelege că NVIDIA nu va abandona dezvoltarea soluţiilor Tegra, acestea fiind oricum o parte importantă a strategiei din domeniul auto, însă evoluţia în segmentul soluţiilor pentru telefoane şi tablete pare cam nebuloasă în acest moment.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News