Qualcomm investeşte în problematicul Sharp, asigură viitorul diviziei de ecrane IGZO

04.12.2012
Qualcomm investeşte în problematicul Sharp, asigură viitorul diviziei de ecrane IGZO

Sharp este una dintre companiile majore celebre care se luptă cu un mediu economic neprielnic, celebrul producător japonez de electronice înregistrând pierderi de 2 miliarde de dolari în ultimul trimestru fiscal, confruntându-se cu o scădere a cotei bursiere sau o separare de Sony şi chiar fiind obligată să apeleze la un ajutor financiar în valoare de 6,4 miliarde de dolari oferit de Mitsubishi UFJ Financial Group şi Mizuho Financial Group.

Încercările de redresare, care au implicat şi căutarea unui partener solid din punct de vedere financiar, se pare s-au dovedit a fi fructuoase. Conform Reuters, Sharp va  fi ajutată de către celebrul producător de chipuri Qualcomm, care este interesat de tehnologia de fabricaţie a ecranelor IGZO pe care aceasta a dezvoltat-o. Indium gallium zinc oxide (IGZO) este un material compozit semiconductor care permite înlocuirea comunului strat de siliciu folosit în prezent cu un material cu o conductivitate de 40 de ori mai mare, acest aspect permiţând obţinerea unor densităţi superioare a pixelilor şi îmbunătăţirea timpilor de răspuns.

Prin intermediul subsidiarei Pixtronix, Qualcomm va investi circa 60 de milioane de dolari în divizia de ecrane a japonezilor, ceea ce îi va oferi o cotă de 2,64 procente din portofoliul de acţiuni, care va fi urmată de o investiţie cu aceeaşi valoare care va fi condiţionată însă de întoarcerea Sharp la profit în primul trimestru al anului viitor.

Sharp, un cunoscut furnizor de ecrane printre ai cărui clienţi se numără şi Apple, afirmă ca acest ajutor va accelera penetrarea pieţei ecranelor LCD cu dimensiuni mici si mijlocii care, în mod deloc întâmplător, este relevantă şi pentru puternicul producător de chipuri nord-american care a decis să investească în companie. Qualcomm este al doilea jucător major al industriei terminalelor mobile care investeşte în Sharp, primul fiind Hon Hai Precision Industry Co Ltd, cunoscut nouă ca Foxconn.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News