Sony anunţă Xperia Tablet Z, cea mai subţire tabletă

Sony anunţă Xperia Tablet Z, cea mai subţire tabletă

Anul trecut, Sony şi-a corectat debutul stângaci în lumea tabletelor lansând modelul Xperia Tablet S, un progres vizibil faţă de Tablet S şi Tablet P. La fel ca în cazul terminalelor mobile, alt loc unde compania s-a văzut depăşită de rivali chiar conform unor declaraţii oficiale, Sony este conştientă că trebuie să dezvolte produse mai bune şi să le lanseze mai repede.

După ce ne-a impresionat cu noile terminale mobile Xperia Z şi ZL, Sony a anunţat ieri şi o tabletă cu care speră să atragă atenţia cumpărătorilor într-un peisaj dominat de Apple, Samsung şi ASUS.

Faţă de Xperia Tablet S, noua tabletă Xperia Tablet Z renunţă la forma originală în favoarea unui design clasic, reuşind însă să impresioneze prin grosimea de numai 6,9 milimetri, aspect care o face cea mai subţire tabletă disponibilă astăzi pe piaţă. Binevenit este şi saltul făcut de ecranul de 10.1” la rezoluţia de 1920 x 1200 pixeli, producătorul nedezvăluind însă tipul de panou folosit şi menţionând doar procesarea Bravia Engine 2.

Platforma hardware este bazată pe puternica soluţie quad-core APQ8064 tactată la 1,5 GHz de la Qualcomm, aceasta fiind însoţită de o memorie RAM cu o capacitate de 2 GB, o stocare internă de 32 GB secondată de un slot MicroSD, modem radio 2G/3G/4G şi o baterie cu o capacitate de 6000 mAh.

Camera foto foloseşte un senzor Exmor R de 8 MP, lista dotărilor mai cuprinzând suport NFC şi nelipsitul modul wireless.  Sony Xperia Tablet Z este nu doar o tabletă subţire ci şi una uşoară, carcasa rezistentă la praf şi umezeală cântărind doar 495 de grame. Compania nu a oferit detalii despre preţ şi disponibilitate, Mobile World Congress 2013, care va avea loc la sfârşitul lunii viitoare, urmând să fie probabil locul unde vom afla aceste lucruri.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News