Sony Digital Paper DPT-RP1: o tabletă cu display e-ink pentru munca la birou

11.04.2017
Sony Digital Paper DPT-RP1: o tabletă cu display e-ink pentru munca la birou

Sony a lansat o nouă tabletă din gama Digital Paper, bazată pe un display e-ink de dimensiuni mari. Aceasta ar trebui să ofere o experienţă de utilizare mai bună în birouri, putând afişa exclusiv documente. Spre diferenţă de generaţia precedentă a tabletelor Digital Paper, noul model DPT-RP1 vine cu un display cu rezoluţie mai mare şi funcţii de securitate noi.

Faţă de primul Digital Paper, noul DPT-RP1 este şi mult mai ieftin, originalul fiind lansat la preţul de 1.100 de dolari, în timp ce noul model vine la „doar” 700 de dolari. Având în vedere că vorbim despre un dispozitiv capabil în mare parte doar să afişeze documente în format PDF, nici noul preţ nu este tocmai convenabil sau accesibil pentru foarte mulţi dintre utilizatori. Compania se bazează însă pe faptul că tableta va fi folosită în corporaţii, unde echipamentul scump se cumpără mai uşor decât direct de la raft.

Pentru 700 de dolari primeşti un dispozitiv cu display e-ink de 13,3” şi rezoluţie 2.200 x 1.650 pixeli, capabil să securizeze accesul la fişierele stocate prin NFC şi să sincronizeze conţinutul cu un PC folosind o conexiune WiFi şi o aplicaţie dedicată numită Digital Paper App. Cu toate acestea, aplicaţia nu ştie să actualizeze modificările făcute pe dispozitiv cu ajutorul stylus-ului inclus, deci vor trebui copiate înapoi manual de fiecare dată.

Digital Paper DPT-RP1 va ajunge în oferta magazinelor din Japonia pe 5 iunie.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult