Specificaţii pentru următoarea generaţie a tabletei Nexus 7

Specificaţii pentru următoarea generaţie a tabletei Nexus 7

Google este pe cale să prezinte o nouă versiune a tabletei Nexus 7, cu ocazia evenimentului Google I/O programat pentru săptămâna viitoare. Între timp, iată care sunt principalele specificaţii ale noii tablete, dezvăluite de experţii companiei de analiză KGI Securities.

A doua generaţie a tabletei Nexus 7 este gata de lansare

Noua tabletă Nexus 7, produsă tot de Asus, păstrează ecranul cu diagonală 7 inch şi rată de aspect 16:10, dar măreşte considerabil rezoluţia de lucru. Realizat cu tehnologie LTPS, ecranul cu rezoluţie 1920×1200 pixeli promite un nivel de claritate comparabil tabletelor iPad cu tehnologie Retina Display. Rămâne însă de văzut dacă şi calitatea imaginii în ansamblu se va putea ridica la nivelul competiţiei oferite de Apple.

Chipsetul Nvidia Tegra 3 este înlocuit cu mai performantul Snapdragon S4 Pro produs de Qualcomm – acelaşi procesor quad-core folosit deja pentru modelul smartphone LG Nexus 4.

Dacă prima ediţie Nexus 7 oferea doar o cameră frontală nu tocmai performantă, noua tabletă Nexus 7 oferă cameră frontală de 2 MP şi cameră foto dedicată, cu rezoluţie 5 MP. Lista dotărilor continuă cu modul Bluetooth şi WiFi, respectiv NFC.

Toate acestea sunt gestionate cu un acumulator Li-Ion de 4000 mAh, puţin mai mic decât cel de 4325 mAh instalat pe vechiul model, dar prevăzut cu sistem de încărcare wireless.

Sistemul de operare livrat la momentul lansării este Android 4.3 Jelly Bean.

Din informaţiile încă neconfirmate oficial mai aflăm şi că Google ar putea păstra neschimbat preţul de 199 dolari cerut pentru versiunea cu dotări de bază, făcând din noua tabletă Nexus 7 un adversar redutabil pentru iPad Mini.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult