Surface Go: răspunsul Microsoft la noul iPad ieftin de la Apple

10.07.2018
Surface Go: răspunsul Microsoft la noul iPad ieftin de la Apple

Microsoft a dezvăluit în sfârşit tableta Surface Go, modelul său de buget, lansat ca răspuns la iPad-ul de generaţie a şasea lansat de Apple în această primăvară. Surface Go vine echipată cu Windows 10 şi este recomandată pentru utilizarea alături de suita software Microsoft Office 365. Tableta este mai mică decât modelele Surface Pro şi pare să fie orientată către elevi şi studenţi, fiind potrivită pentru realizarea de proiecte sau teme.

Din punct de vedere hardware, Microsoft nu a încercat să apeleze la compromisuri. Avem de a face cu o tabletă realizată din sticlă şi aluminiu, cu un suport metalic ajustabil pe partea din spate, realizat la aceleaşi standarde ca în cazul tabletelor Surface Pro. Surface Go beneficiază de un ecran de 10” pe format 3:2 cu rezoluţie 1.800 x 1.200 (mai mică decât cea de pe ecranul „retina” al iPad-ului), un procesor dual-core Intel Pentium Gold 4415Y bazat pe arhitectura Kaby Lake la 1,6 GHz, 4 GB memorie RAM şi 64 GB spaţiu de stocare (din care o porţiune este ocupată de Windows).

Practic, avem de a face cu o tabletă cu Windows 10 complet, însă cu o configuraţie modestă, orientată către lucrul la birou. La 520 de grame, tableta este mai portabilă decât un laptop low-end sau un Chromebook, însă nu include şi o tastatură în pachet. Microsoft va oferi două modele de tastaturi Type Cover, una din plastic la 100 de dolari şi una din alcantara la 130 dolari, care vor fi adăugate la preţul de 400 de dolari al tabletei. Nu este clar dacă stylus-ul Surface Pen este inclus în pachet sau trebuie cumpărat separat. Nu în ultimul rând, aceasta este prima tabletă Surface care beneficiază de un port USB Type-C pentru încărcare şi conexiune de date.

Tableta Surface Go este disponibilă pentru pre-comandă începând de astăzi în regiuni precum Statele Unite, Canada, o mare parte a Europei şi ţările importante din Asia, urmând a fi livrată de pe 2 august. O versiune de Surface Go echipată cu un modem LTE va fi lansată înainte de sfârşitul anului.

 

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult