Tabletele Acer Iconia A500 şi A100 trec la Android 4.0

Acer a confirmat disponibilitatea pachetului de actualizare la sistemul Android 4.0 pentru tabletele din seria Iconia Tab A500 şi A100.

Acer Iconia A500

Cele două tablete au fost lansate în luna aprilie a anului trecut, fiind printre primele modele livrate cu sistemul de operare Android 3.0 Honeycomb. La nivel hardware, ambele tablete folosesc chipsetul dual-core Nvidia Tegra 2 şi au la dispoziţie câte 1 GB memorie RAM.

Principalele diferenţe sunt date de materialele constructive (aluminiu pentru carcasa modelului Iconia Tab A500 şi plastic pentru Iconia Tab A100), respectiv dimensiunea şi rezoluţia ecranului. Tableta cu ecran de 10.1 inch, Iconia Tab A500, suportă o rezoluţie de 1280x800 pixeli, iar versiunea A100, cu ecran de 7 inch, este limitată la o rezoluţie de 1024x600 pixeli.

Acer Iconia A100

Upgrade-ul la versiunea Ice Cream Sandwich a sistemului de operare Android este un binevenit suflu de prospeţime pentru ambele tablete, aducând performanţe îmbunătăţite, o interfaţă mai intuitivă şi noi funcţii specifice sistemului Android 4.0, spre exemplu Face Unlock pentru deblocarea ecranului. Printre modificările aduse de Acer se numără meniul Acer Ring, respectiv suportul pentru plasarea scurtăturilor către aplicaţii în meniul Lock Screen.

Trebuie ştiut că Acer nu a menţionat nimic despre versiunea cu suport 3G, Iconia Tab A501, astfel că posesorii acestui model vor trebui să se mulţumească deocamdată cu versiunea mai veche de Android.

Tabletele Acer Iconia A500 şi A100 primesc pachetul de actualizare la sistemul Android 4.0 începând cu data de 27 aprilie.

închide
Pasionat de gadgeturi? Şi noi!
Vrei să primeşti primul cele mai noi ştiri despre gadgeturile care îţi îmbunătăţesc viaţa zilnic?
Abonează-te la newsletter-ul Go4it şi fii sigur că eşti la curent cu tot ce e nou în IT&C.
Nu uita să-ţi verifici adresa de e-mail şi să confirmi abonarea printr-un click pe link-ul din mail-ul primit .
Sunt deja abonat