Un eveniment dedicat iPad şi Mac OS ar putea avea loc în octombrie

18.09.2014
Un eveniment dedicat iPad şi Mac OS ar putea avea loc în octombrie

Acum că Apple a dezvăluit noile sale telefoane, iPhone 6 şi 6 Plus, cât şi noul său ceas inteligent, zvonurile au început să se îndrepte către celelalte dispozitive ale companiei. Cele mai recente informaţii scăpate din interiorul Apple sugerează un nou eveniment programat pentru luna octombrie, dedicat tabletelor şi computerelor Mac.

Conform surselor site-ului The Verge, evenimentul va avea loc pe 21 octombrie, însă această dată ar putea să nu fie încă bătută în cuie. Vedetele show-ului vor fi dispositivele din gama iPad, fiind aşteptate noi modele de iPad Air şi iPad Mini, care dispun de funcţii noi precum Touch ID. Mai mult ca sigur că şi hardware-ul intern al tabletelor va fi adus la zi, includerea unui procesor Apple A8 şi a co-procesorului M8 fiind probabil cele mai sigure presupuneri.

Tot în cadrul acestui eveniment este aşteptată şi lansarea oficială a sistemului de operare pentru iMac şi Macbook, Mac OS X 10.10 Yoesemite, care adaugă nişte funcţii foarte aşteptate de utilizatorii de iOS. Este vorba despre integrarea cu serviciul iCloud Drive şi despre Handoff. Deja dispozitivele iPhone şi iPad pot să îşi transfere funcţiile prin Handoff odată cu trecerea la iOS 8, însă după lansarea noului Mac OS, toate funcţiile de pe telefoane şi tablete vor putea fi îndeplinite şi pe un computer Apple. Yosemite va adăuga posibilitatea de a răspunde la telefon de la PC, de a scrie SMS-uri şi de a continua navigarea pe internet din punctul în care ai rămas pe un dispozitiv mobil.

Luna octombrie nu ar fi deloc neobişnuită pentru un eveniment Apple. De la anunţul iPhone 4S şi până în prezent, în fiecare an a existat cel puţin o conferinţă a companiei în această lună, fiind de fiecare dată anunţate în cadrul acestora dispozitive din gamele iPhone, iPad, iPod sau Macbook. Având în vedere că iPhone-urile au fost deja anunţate, iar tabletele vor fi cu siguranţă prezente, rămâne de văzut în ce direcţie va duce Apple seria iPod şi dacă vom primi un anunţ referitor la noi modele de computere Macbook sau iMac.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult