Una dintre viitoarele tablete Nexus ar putea fi produsă de către HTC, afirmă surse taiwaneze

Una dintre viitoarele tablete Nexus ar putea fi produsă de către HTC, afirmă surse taiwaneze

La sfârşitul lunii octombrie a anului trecut, atunci când a anunţat schimbările prin care va trece compania HTC, managerul Peter Chou a dezvăluit că taiwanezii lucrează la o tabletă care va fi un produs „frumos şi devastator”. Conform publicaţiei Focus Taiwan, această tabletă va fi de fapt chiar unul dintre viitorii membri ai familiei Nexus.

Colaborarea anterioară dintre HTC şi Google datează din 2010 şi s-a concretizat în telefonul Nexus One, de altfel şi primul terminal din cadrul acestei familii de produse. Alături de ruda sa apropiată HTC Desire şi de modelele Motorola Milestone şi Samsung Galaxy S, Nexus One este unul dintre telefoanele care se pot mândri că au declanşat revoluţia Android pe care o vedem astăzi.

Dacă HTC este un producător faimos de telefoane, incursiunile sale pe piaţa tabletelor au fost nişte eşecuri lamentabile. Apărută în perioada în care platforma Android se afla încă la versiunea 2.x şi nu era deloc optimizat pentru ecrane mari, tableta de 7” HTC Flyer a fost nu s-a bucurat deloc de succes. HTC a mai încercat o dată, de data asta limitându-se doar la piaţa nord-americană, însă şi mai interesantul model Jetstream a avut în final aceeaşi soartă.

Conform Focus Taiwan, compania HTC a fost aleasă de către Google pentru fabricarea uneia dintre viitoarele tablete din gama Nexus, în acest moment neexistând detalii suplimentare. Sursele citate de publicaţia taiwaneză afirmă că ar fi vorba de un model de vârf care va fi lansat undeva în cursul celui de-al treilea trimestru al acestui an, ceea ce ne-ar putea face să credem că este vorba de viitoarea versiune a modelului Nexus 10, care nici măcar nu a avut parte de o actualizare din 2012 până acum.

Flyer, nenorocoasa tentativă anterioară de intrare pe piaţa tabletelor

Urmărește Go4IT.ro pe Google News