Următoarea tabletă Nexus ar putea sosi în trimestrul trei: ecran de 8″ şi design HTC

Următoarea tabletă Nexus ar putea sosi în trimestrul trei: ecran de 8

Cele două versiuni hardware ale tabletei Nexus 7 au fost extrem de populare, modelul mai mare cu ecran de 10” nebucurându-se însă de suficient de multe aprecieri pentru a-i motiva pe cei de la Google să lanseze o actualizare şi pentru acesta. Conform DigiTimes, simpatizanţii gamei Nexus vor primi totuşi o tabletă nouă în cursul acestui an, însă aceasta va avea un ecran cu o diagonală intermediară de 8” şi va fi produsă de către HTC.

Zvonul conform căruia HTC este următoarea companie care va produce o tabletă Google nu este nou. La începutul lunii februarie a acestui an, publicaţia Focus Taiwan a afirmat că HTC va produce o tabletă performantă care va  face parte din gama Nexus, confirmând oarecum declaraţiile făcute de managerul Peter Chou în luna octombrie a anului trecut, când acesta a afirmat că HTC pregăteşte ceva „frumos şi devastator”.

Conform DigiTimes, una dintre viitoarele tablete Nexus va fi produsă de către HTC, aceasta urmând să ofere un ecran cu o diagonală de 8”. Noul zvon susţine că tableta va fi lansată undeva în cursul celui de-al treilea trimestru al acestui an, această perioadă fiind menţionată anterior şi de Focus Taiwan. Mai puţin clară este diagonala ecranului acestui viitor model: conform DigiTimes, este vorba de un model cu ecran de 8”, în timp ce un zvon anterior susţinea că viitoarea tabletă Nexus va oferi un ecran cu diagonală de 8,9”. 

HTC este un producător faimos de telefoane, însă incursiunile sale pe piaţa tabletelor au fost nişte eşecuri lamentabile. Apărută în perioada în care platforma Android se afla încă la versiunea 2.x şi nu era deloc optimizată pentru ecrane mari, tableta de 7” HTC Flyer a fost nu s-a bucurat deloc de succes. HTC a mai încercat o dată, de data asta limitându-se doar la piaţa nord-americană, însă şi mai interesantul model Jetstream a avut în final aceeaşi soartă.

Dacă zvonurile se vor adeveri, viitorul Nexus va marca întoarcerea HTC pe piaţa tabletelor. Compania a fost unul dintre candidaţii pentru realizarea primului Nexus 7, însă conducerea HTC a refuzat deoarece dorea să se concentreze doar pe segmentul smartphone-urilor.  

Urmărește Go4IT.ro pe Google News