Xiaomi a anunţat Mi Pad, prima tabletă cu cip NVIDIA Tegra K1

15.05.2014
Xiaomi a anunţat Mi Pad, prima tabletă cu cip NVIDIA Tegra K1

Fondată acum doar patru ani, compania chineză Xiaomi a devenit populară în scurt timp datorită telefoanelor accesibile pe care le-a lansat, iar acest succes i-a permis companiei să atingă locul şase în topul producătorilor de smartphone-uri. Compania nu a avut în portofoliul ei şi o tabletă, însă acest lucru s-a schimbat astăzi prin lansarea Mi Pad.

Având un design asemănător cu cel al tabletei iPad Mini, noul Xiaomi Mi Pad foloseşte însă o carcasă din material plastic şi va fi oferit în şase versiuni coloristice. Carcasa are o grosime de 8,9 milimetri şi are o greutate de 360 de grame. Asemănările cu populara tabletă Apple nu se opresc aici, noul Mi Pad oferind un ecran cu o diagonală de 7,9”, raport de aspect 4:3 şi o rezoluţie de 2048 x 1536 pixeli.  

Foarte interesantă este însă platforma hardware aleasă de Xiaomi, deoarece Mi Pad este prima tabletă care foloseşte puternicul procesor NVIDIA Tegra K1. Oferind patru nuclee ARM Cortex-A15 cu o frecvenţă de 2,2 GHz şi un procesor grafic cu 192 de unităţi de procesare bazat pe arhitectura Kepler, NVIDIA Tegra K1 promite să facă din Xiaomi Mi Pad o tabletă extrem de atrăgătoare pentru amatorii de jocuri.

Acest puternic cip este secondat de 2 Gb de memorie RAM, 16 sau 64 GB de memorie internă (extensibilă cu un card MicroSD cu capacitate de până la 128 GB) şi o baterie cu o capacitate de 6700 mAh.

Lista dotărilor include un adaptor WiFi 802.11 a/b/g/n/ac cu arhitectură 2×2 şi unul Bluetooth 4.0. Xiaomi Mi Tab oferă două camere foto, cea principală folosind un senzor Sony de 8 MP şi un obiectiv F/2.0, în timp ce partenerul frontal foloseşte un senzor OmniVision de 5 MP şi un obiectiv cu aceeaşi diafragmă. Aşa cum era de aşteptat, tableta va rula versiunea particularizată MIUI a platformei Android.

Disponibilitatea noului produs Xiaomi este însă ceva mai problematică. Urmând sa fie oferită la un preţ de 240 de dolari, în cazul versiunii de 16 GB, şi de 272 de dolari, în cazul versiunii de 64 GB, aceasta va fi disponibilă pentru cumpărătorii selectaţi de companie începând cu luna iunie. Data la care acest produs va ajunge pe rafturile magazinelor din China este încă necunoscută, eventuala disponibilitate la nivel global nefiind confirmată până acum.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News