Acer se întoarce pe piaţa de smartphone-uri cu Windows în 2015

28.01.2015
Acer se întoarce pe piaţa de smartphone-uri cu Windows în 2015

Acer va mai oferi platformei mobile Windows încă o şansă, după eşecul dispozitivului Allegro W4 din 2012. Conform CEO-ului companiei, Jason Chen, în 2015 vom vedea noi terminale Acer cu Windows Phone, iar dezvăluirea lor este foarte aproape. Această veste vine după repetate zvonuri care sugerau că Acer va anunţa noi telefoane bazate pe sistemul de operare de la Microsoft. Având în vedere că nu multe companii mai produc în prezent astfel de dispozitive, este posibil ca Acer să aibă ceva mai mult succes de această dată.

Chen a dezvăluit într-o conferinţă adresată partenerilor Acer care produc componente că primele dispozitive Acer cu Windows Phone 8.1 vor fi prezentate la Mobile World Congress 2015. Deşi vorbim despre noi smartphone-uri, acestea nu vor oferi performanţă ieşită din comun. În loc să ţintească către segmentul high-end, compania crede că lansarea de dispozitive entry-level este cea mai bună strategie. Având în vedere succesul incontestabil al terminalului Lumia 520 şi vânzările slabe ale modelelor mai puternice din gama Nokia/Microsoft, această decizie nu este tocmai nejustificată.

Compania plănuia să se întoarcă pe această piaţă încă din 2013, anunţând la momentul respectiv că va aduce un smartphone în anul 2014. Ajunşi deja în 2015, se pare că planurile iniţiale nu s-au mai materializat. Este de mirare însă că Acer încă doreşte să realizeze astfel de dispozitive, întrucât anul trecut reprezentanţii săi au declarat că nu îşi permit să rişte cu noi telefoane pentru o platformă cu cotă de piaţă mică, care nu primeşte destul suport din partea dezvoltatorilor de software.

Având în vedere că Windows Phone chiar a pierdut teren în ultimele luni, iar din magazinul de aplicaţii în continuare lipsesc majoritatea serviciilor Google, cât şi alte aplicaţii importante, declaraţiile de acum le contrazic pe cele din trecut. Singurul lucru care s-a schimbat între timp a fost atitudinea companiei Microsoft, care a decis să unifice experienţa de utilizare de pe telefoane, tablete şi PC-uri care folosesc Windows 10. Probabil că promisiunea aplicaţiilor universale între platformele Microsoft este motivul pentru care din ce în ce mai mulţi producători hardware încep să ofere mai multă atenţie acestui sistem de operare mobil.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult