Acesta ar putea fi noul smartphone BlackBerry cu tastatură QWERTY

05.12.2016
Acesta ar putea fi noul smartphone BlackBerry cu tastatură QWERTY

BlackBerry a confirmat că nu renunţă la tastaturi fizice pe smartphone-uri, însă nu a anunţat niciun nou model de dispozitiv cu Android care să ducă mai departe tradiţia. După BlackBerry Priv, compania a lansat doar două dispozitive cu touchscreen, DTEK50 şi DTEK60, realizate în parteneriat cu TCL, anunţând că orice producător poate să cumpere licenţă pentru utilizarea designului proprietar de tastatură. Noi imagini cu un dispozitiv cu Android care beneficiază de tastatură QWERTY de la BlackBerry au ajuns pe internet, însă nu este clar dacă acesta este sau nu un smartphone al companiei canadiene.

Au apărut de mai multe luni zvonuri despre un nou smartphone BlackBerry cu tastatură QWERTY. Aceasta poartă numele de cod Mercury şi ar putea fi un smartphone mid-range care să încerce să recâştige atenţia fanilor clasicelor dispozitive din gama Bold. Aceasta ar trebui să fie livrat cu un chipset Snapdragon 625 şi 4 GB memorie RAM, alături de un display atipic, care să completeze spaţiul de pe faţa dispozitivului de deasupra tastaturii.

În imagini avem un dispozitiv care se aliniază acestor descrieri, cu menţiunea că logo-ul BlackBerry nu este regăsit nicărieri. Este posibil ca acesta să fie omis întrucât vorbim despre un simplu prototip, sau poate că într-adevăr o companie a cumpărat licenţa de a dezvolta un smartphone cu tastatura fizică a companiei (deşi existenţa aplicaţiei BlackBerry Help pe ecran sugerează că nu este vorba despre produs licenţiat).

Designul tastelor şi font-ul folosit pentru inscripţionarea butoanelor sunt inconfundabile, fiind similare cu butoanele pe care le-am văzut ultima dată pe tastatura lui BlackBerry Passport şi într-o formă mai mică pe modelul Priv. Dacă într-adevăr acesta este noul smartphone BlackBerry cu tastatură QWERTY, este posibil să îl vedem în următoarele câteva luni pe piaţă, probabil lansarea fiind păstrată pentru Mobile World Congress 2016 la sfârşitul lunii februarie.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult