Alcatel OneTouch Idol 4S va veni cu headset VR inclus în pachet

11.02.2016
Alcatel OneTouch Idol 4S va veni cu headset VR inclus în pachet

2016 este anul realităţii virtuale, iar toţi producătorii de hardware, mobil sau nu, doresc să aibă o prezenţă în acest spaţiu. Alcatel OneTouch nu a încercat niciodată să concureze cu alte companii precum Samsung sau LG pe segmentul smartphone-uri de top, însă pare să intre în cursa pentru ochelari VR portabili. Chiar dacă noul său smartphone, Idol 4S, este aşteptat pentru dezvăluire la MWC 2016, există deja informaţii pe internet despre acesta şi se pare că va veni la pachet cu un accesoriu pentru realitate virtuală.

Conform VentureBeat, care a pus mâna pe o serie de imagini încă nelansate cu noile smartphone-uri Idol 4 şi 4S de la Alcatel OneTouch, compania plănuieşte să livreze fiecare unitate 4S cu o pereche de ochelari VR. Compania pare să fi găsit o metodă interesantă pentru a crea un pachet cât mai compact, headset-ul fiind chiar cutia în care este livrat telefonul. Accesoriul va fi realizat din plastic şi va include lentile şi butoanele obişnuite de pe astfel de dispozitive.

Odată cu această veste, au fost dezvăluite şi specificaţiile tehnice (încă neconfirmate) ale celor două smartphone-uri. Idol 4S va fi modelul mai scump, care va integra un display AMOLED cu diagonală de 5,5” şi rezoluţie QHD, chipset octa-core Snapdragon 652, 3 GB memorie RAM şi 32 GB spaţiu de stocare, alături de camere de 16, respectiv 8 megapixeli şi acumulator de 3.000 mAh.

Modelul inferior, Idol 4, va fi realizat în jurul unui display Full HD de 5,2”. Acesta va avea la bază chipset-ul de generaţie mai veche Snapdragon 617, 16 GB spaţiu de stocare şi camere foto de 13, respectiv 8 megaixeli. Acest smartphone va fi disponibil în două variante, în funcţie de cantitatea de memorie RAM integrată: 2 sau 3 GB.

Se pare că preţurile vor fi în continuare accesibile, asemeni generaţiilor precedente de smartphone-uri Alcatel OneTouch. Idol 4 va avea un preţ care începe de la 250 de dolari, în timp ce Idol 4S, care vine cu accesoriul VR inclus va porni de la un preţ de 400 de dolari. Desigur, acestea sunt momentan doar zvonuri, însă sursa citată de VentureBeat este chiar Evan Blass (@evleaks), care a prezentat multe alte smartphone-uri înainte ca acestea să fie dezvăluite în mod oficial.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult