Allview va lansa, în curând, un smartphone ieftin cu sistem de operare Android Go

19.04.2018
Allview va lansa, în curând, un smartphone ieftin cu sistem de operare Android Go

Android Go este un sistem de operare mobil dezvoltat de Google şi gândit pentru smartphone-uri care au o memorie RAM de 1 GB sau mai mică, 8-16 GB capacitate de stocare internă şi chipset entry-level (Snapdragon 210 sau un model MediaTek similar). Marca autohtonă Allview a anunţat că va lansa, la sfârşitul acestei luni, un smartphone care va rula platforma Android Oreo (Go Edition).

Terminalul va include un display cu format 18:9 şi 1 GB memorie RAM, potrivit companiei. Mai multe informaţii nu se cunosc deocamdată.

 

 

Android Go include aplicaţiile Google Go, optimizate pentru smartphone-urile cu hardware mai slab. Printre acestea se numără YouTube Go, Google Maps Go sau Gmail Go. Acestea ocupă un spaţiu redus (în medie cu 50% mai puţin) şi au un consum mai mic de date mobile. Orice funcţie care nu este neaparat necesară a fost eliminată din Android Go.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult