Allview X4 Soul Xtreme – un phablet cu display de 6” şi funcţie inclusă de înregistrare a convorbirilor, care excelează la capitolul autonomie a bateriei [REVIEW]

29.07.2017
Allview X4 Soul Xtreme - un phablet cu display de 6” şi funcţie inclusă de înregistrare a convorbirilor, care excelează la capitolul autonomie a bateriei [REVIEW]
DESIGN, DISPLAY, CARACTERISTICI TEHNICE
Anunţat în luna iunie a acestui an, modelul X4 Soul Xtreme este noul phablet vârf de gamă al mărcii Allview. Terminalul dispune de un display generos cu diagonala de 6”, are caracteristici tehnice atractive, autonomie foarte bună a bateriei, suport dual-SIM şi un sistem dual-camera de la care am avut aşteptări mari, dar care nu mi-au fost satisfăcute pe deplin.
 
DESIGN
 
Terminalul are un design plăcut, dar deja destul de comun în aceste zile. Carcasa, disponibilă doar în versiunea Mocha Gold, este realizată din metal. 
 
 
Sticla de protecţie a ecranului este uşor curbată la margini. Am apreciat faptul că între ecran şi carcasă se găseşte o zonă intermediară din plastic, care protejează marginile display-ul de lovituri. 
 
 
Partea frontală a telefonului seamănă cu cea de pe un iPhone, cu excepţia butonului Home care are o formă similară cu cel de pe terminalele Samsung Galaxy. Totuşi, spre deosebire de multe dintre cele de pe modelele producătorului sud-coreean, senzorul de amprentă inclus în butonul Home de pe X4 Soul Xtreme este foarte precis. La smartphone-ul meu personal, un Samsung Galaxy S6, reuşesc să deblochez telefonul foarte rar folosind amprenta de pe degetul cel mare de la mâna stângă. Asta deoarece am acolo o cicatrice destul de pronunţată. Pe modelul Allview aceasta a fost singura amprentă înregistrată, iar în mai mult de 95% din cazuri am deblocat telefonul fără probleme la prima încercare.  
 
 
Pe marginea din stânga a telefonului găsim doar slotul pentru cartelele SIM şi card micro-SD.
 
 
În dreapta avem două butoane fizice, unul de On/Off şi altul de volum.
 
 
Pe marginea de sus este poziţionat jack-ul audio universal de 3,5 mm, iar pe marginea de jos X4 Xtreme dinspune de două difuzoare (pentru sunet stereo) şi de un slot micro-USB. 
 
 
Referitor la difuzoare, acestea sunt puternice, dar calitatea sunetului nu este extraordinară. 
 
Apreciez faptul că terminalul dispune de butoane fizice pentru Back şi Recent Apps. Acestea au o formă mai puţin obişnuită, fiind două puncte aflate de o parte şi de alta a butonului Home. 
 
 
Terminalul este destul de greu (227 de grame), chiar şi pentru un phablet, şi trebuie să ai grijă să nu îl scapi din mână. În cazul în care X4 Xtreme cade pe o suprafaţă dură, vor apărea cu siguranţă avarii. Prin comparaţie, phablet-ul Samsung Galaxy Note 7 avea o greutate de 169 de grame.  
 
Revenim la suportul dual-SIM pentru câteva precizări importante. Utilizatorul poate extinde capacitatea de stocare internă prin intermediul unui card micro-SD doar dacă foloseşte terminalul cu o singură cartelă, format micro-SIM. Asta deoarece există doar două sloturi în tăviţă: unul micro-SIM şi altul nano-SIM. Acesta din urmă poate găzdui şi un card de memorie. Astfel, dacă aveţi nano-SIM şi doriţi să folosiţi şi un card de memorie, va trebui să apelaţi la un adaptor pentru cartelă.
 
DISPLAY
 
X4 Soul Xtreme dispune de un display generos, cu diagonala de 6”, căruia i-ar fi prins mai bine o rezoluţie 2K, faţă de cea Full HD de care dispune. Spun asta deoarece m-am obişnuit cu rezoluţie mare pe ecranul de 5,1” de pe Galaxy S6, pe care îl folosesc de doi ani. Este posibil ca alţi utilizatori să nu fie deranjaţi de rezoluţia 1.080p de pe X4. 
 
Culorile afişate de display-ul de pe X4 Xtreme sunt redate cu fidelitate, iar tehnologia IPS de care dispune asigură unghiuri de vizualizare foarte largi, de până la 178 de grade. 
 
Utilizatorii au la dispoziţie trei efecte pentru display: Neutral, Cool color (culori mai reci) şi Warm color (culori mai calde). Am folosit modul implicit, Neutral, care este punctul de mijloc între celelalte două efecte. 
 
 
Display-ul de pe X4 Xtreme este protejat cu Gorilla Glass 3. Allview livrează smartphone-ul cu o folie de protecţie din plastic deja montată. Pentru că tot vorbim de protecţie, precizez şi faptul că în cutie este disponibilă şi o husă de silicon simplă pentru telefon.  Aceasta este binevenită deoarece, fiind un model nou, gama de accesorii de protecţie disponibile pentru X4 Xtreme este redusă. 
 

CARACTERISTICI TEHNICE

Sistem de operare: Android 7.0 Nougat
Display: 6 inci IPS Full HD (1.080 x 1.920 pixeli)
Chipset: octa-core MediaTek helio P25
Grafică: Mali T880 MP2
Memorie RAM: 4GB, LPDDR4
Memorie Flash: 64GB, suportă card micro-SD de pana la 256GB, în regim single-SIM
Cameră: Dual Camera IMX258 – 13MP, f/2.0, autofocus + 5MP, Efect Bokeh, Image PRO, dual-LED Flash
Cameră frontală: 20MP, f/2.0, efect Bokeh 
Conectivitate: LTE Cat 6, Wi-Fi 802.11 b/g/n/, Bluetooth 4.0, A2DP , microUSB
Baterie: 4.550 mAh
Suport dual-SIM: Da

Părţi pozitive

Design plăcut, bazat pe metal şi sticlă
Performanţe bune
Senzor de amprentă precis
Autonomie foarte bună a bateriei
Funcţie inclusă de înregistrare a convorbirilor

Părţi negative

Camera nu se ridică la nivelul aşteptărilor
Este foarte greu, chiar şi pentru un phablet
Ecranul de 6” are rezoluţie Full HD

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult