Android Oreo este disponibl pe Nokia 5 în variantă beta

12.12.2017
Android Oreo este disponibl pe Nokia 5 în variantă beta

Încă de la prima apariţie a smartphone-urilor Nokia cu Android pe piaţă, HMD Global a promis că va păstra sistemul de operare cât mai „pur” posibil pe acesta şi că va oferi actualizări rapide. În timp ce Android-ul curat este atât un avantaj, cât şi un dezavantaj pentru dispozitivele Nokia, la capitolul actualizări, acestea au fost întotdeauna rapide. În cazul în care aveţi un Nokia 5 la îndemână, puteţi acum testa pe acesta noul Android 8.0 Oreo în variantă beta.

Nokia 8 a fost primul model pe care HMD Global s-a concentrat pentru dezvotlarea lui Android 8.0 Oreo, acesta fiind modelul cel mai puternic din portofoliul companiei şi probabil cel pe care vor să îl promoveze mai agresiv pe piaţă. Nokia 3, 5 şi 6 vor primi toate update la noua versiune a sistemului de operare, însă Nokia 5 pare să fie primul pe care putem testa dintre modelele mid-range, Nokia 6 fiind următorul pe listă.

Accesul la versiunea beta de software se face prin înscrierea în programul Nokia Beta Labs de pe site-ul HMD Global, unde este necesară crearea unui cont care să conţină şi detalii despre dispozitivul folosit (model, ţara de origine, etc.). Odată înscris, telefonul va putea accesa versiuni nefinisate ale software-ului, utilizatorii urmând să ofere feedback şi să raporteze problemele pe care le-au întâlnit.

Având în vedere că Nokia 8 s-a bucurat de o lună de testare a lui Android Oreo în beta înainte de lansarea oficială, este foarte posibil ca Nokia 5 şi 6 să primească acest update la începutul anului 2018. Momentan nu avem informaţii despre o versiune compatibilă cu Nokia 3, însă ştim cu siguranţă că aceasta este în dezvoltare şi că urmează să fie lansată în viitorul apropiat.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult