Andy Rubin, „părintele Android”, a prezentat smartphone-ul Essential: e modular, are display mare edge-to-edge şi chipset Snapdragon 835

Andy Rubin, „părintele Android”, a prezentat smartphone-ul Essential: e modular, are display mare edge-to-edge şi chipset Snapdragon 835

Andy Rubin, omul care a fondat compania care a dezvoltat sistemul de operare Android, a lansat un nou smartphone, numit Essential Phone. Cea mai scumpă versiune va costa 700 de dolari, iar terminalul va fi disponibil într-o primă fază doar în SUA.

Caracteristica care atrage imediat atenţia la Essential este display-ul mare, care înconjoară camera frontală, transformând-o într-un fel de enclavă. Acesta foloseşte tehnologie LTPS LCD, are un raport de aspect de 19:10 şi diagonală de 5,71” cu rezoluţie de 1.312 x 2.560 pixeli. 

Essential Phone include, în varianta cea mai avansată, chipset Snapdrgaon 835, 4 GB memorie RAM şi capacitate de stocare internă de 128 GB. Lipseşte slotul pentru card microSD. 

Terminalul are un design curat şi nu are logo-ul producătorului la exterior. Carcasa este realizată din titan (marginile) şi ceramică (spatele). Şi software-ul este la fel de curat: s-a renunţat la orice formă de bloatware.

Terminalul este destul de greu, la cele 185 de grame pe care le are, include difuzoare stereo şi patru microfoane. 

Bateria are 3.040 mAh, mai puţin decât ne-am fi aşteptat la un smartphone cu un asemenea ecran. 

Galerie foto

Compania doreşte să construiască un ecosistem de accesorii pentru smartphone, asemănător cu cel al Motorola/Moto Mods. Terminalul va fi livrat cu o cameră 360 de grade care se ataşează printr-un conector magnetic. De asemenea, va fi inclus în pachet şi un dock pentru încărcare.

Din păcate lipseşte jack-ul audio de 3,5 mm. La fel ca şi alţi producători, Essential va livra telefonul cu un adaptor.

Essential Phone dispune de sistem dual-camera. Cel de-al doilea senzor nu este folosit pentru telephoto sau bokeh, ci este un senzor monocrom. Această soluţie a fost aleasă şi de Huawei pentru P10. Senzorul principal RGB este unul de 13 MP. Camera frontală are un senzor de 8 MP.

Împreună cu smartphone-ul, Rubin a anunţat difuzorul inteligent Essential Home.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult