AnTuTu dezvăluie specificaţiile tehnice ale presupusului smartphone Galaxy S7

AnTuTu dezvăluie specificaţiile tehnice ale presupusului smartphone Galaxy S7

Popularul benchmark AnTuTu a dezvăluit un nou smartphone de la Samsung cu specificaţii de top care este în teste în laboratoarele companiei coreene. Acesta ar putea fi următorul membru al familei Galaxy S, ceea ce sugerează că nu îl vom vedea pe piaţă prea curând. Numele de cod „lucky” ar putea sugera că este vorba despre Galaxy S7 (lucky number seven), însă faptul că nu este bazat pe un chipset Exynos sugerează că vorbim despre un prototip care ar putea să fie drastic modificat înainte de lansare.

Cu toate acestea, lista de specificaţii dezvăluie intenţiile celor de la Samsung: realizarea unui smartphone foarte performant. Este vorba despre un terminal bazat pe noul chipset Snapdragon 820 de la Qualcomm, care pare a fi de două ori mai performant decât 810, care vine cu 4 GB memorie Ram, 64 GB spaţiu de stocare şi un display de 5,7” cu rezoluţie QHD. În trecut, smartphone-urile din gama Galaxy S au venit în două variante, cu procesoare Exynos şi cu procesoare Qualcomm, însă Galaxy S6 a fost livrat exclusiv cu chipset proprietar.

Este posibil să vedem această strategie aplicată din nou în cazul lui S7, sau să asistăm la testarea unui simplu prototip, căruia îi va fi aplicat un nou chipset Exynos atunci când va fi gata. Dimensiunea display-ului este de asemenea interesantă, compania oferind întotdeauna Galaxy S6 într-o variantă mai mică, care să nu se încadreze în categoria de dispozitive „phablet”. Astfel, este posibil ca în 2016 să vedem pe piaţă un Galaxy S7 în două variante: una clasică şi una mare, pentru cei interesaţi de astfel de dispozitive.

Suntem la jumătate de an distanţă de lansarea unui nou dispozitiv Galaxy S, deci toate aceste informaţii ar putea să nu mai fie de actualitate în preajma lansării. Este clar însă că echipa de dezvoltare de la Samsung lucrează întotdeauna pentru a realiza noi dispozitive, iar „lucky” ne poate oferi o mică privire în culisele acestui proces.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult