iPhone 6 ar putea avea cameră foto cu senzor mai mare, dar fără stabilizare optică

30.04.2014
iPhone 6 ar putea avea cameră foto cu senzor mai mare, dar fără stabilizare optică

Încercând să creeze un telefon iPhone cât mai subţire, Apple ar putea abandona sistemul de stabilizare optică folosit pentru modelul iPhone 5S, lansând în schimb un telefon iPhone 6 ce foloseşte cameră foto cu funcţie de stabilizare electronică.

Lipsa sistemului de stabilizare optică pentru camera foto ar urma să fie compensată apelând la un senzor de imagine cu performanţe crescute în condiţii de lumină slabă, respectiv algoritm inteligent pentru alegerea automată a pozei cel mai puţin mişcate dintr-un şir de instantanee obţinute în succesiune rapidă.

iPhone 6 - design concept

Spre comparaţie, actualul sistem de stabilizare (OIS) folosit de telefoanele iPhone 5S contracarează mişcările involuntare ale mâinii deplasând grupul de lentile, procedeul neavând efecte adverse asupra rezoluţiei şi calitatea imaginii în ansamblu.

Potrivit specialistului Sun Chang Xu, analist pentru compania ESM-China, Apple va compensa lipsa sistemului de stabilizare optică folosind un senzor de imagine cu suprafaţă mărită, având pixeli de 1.75 um. Spre comparaţie, camera foto instalată pe telefonul iPhone 5S foloseşte pixeli de 1.5 um.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult