iPhone 6 şi iPhone 5S, comparate într-o nouă serie de imagini

26.08.2014
iPhone 6 şi iPhone 5S, comparate într-o nouă serie de imagini

De la machetă nefinisată la prototip ajuns aproape de forma finală, iPhone 6 poate fi admirat într-o nouă serie de poze detaliate, alăturat unui exemplar iPhone 5S folosit pentru comparaţie. Bonus, avem detalii despre coprocesorul „Phosphorus”, responsabil cu monitorizarea mişcării şi alte funcţii avansate suportate de noul model iPhone.

Vizibil mai subţire şi cu margini rotunjite, iPhone 6 este totuşi mai mare decât orice alt model iPhone lansat până acum. Ecranul cu diagonală 4.7” foloseşte aproape întreaga lăţime a carcasei, lăsând loc doar pentru o ramă îngustă.

Privită din lateral, noua carcasă prezintă butoane pentru volum cu formă alungită şi comutator pentru blocarea funcţiei de auto-rotire cu aspect mai discret. Butoanele cu înălţime redusă ar putea fi mai plăcute la atingere şi mai puţin predispuse la apăsare accidentală, în timp de ţinem telefonul în buzunar.

Rezultatul unei erori de asamblare sau folosirea altui modul pentru camera foto decât cel pregătit pentru versiunea retail a telefonului, lentilele apar mult înălţate peste profilul carcasei. Privind imaginile din profil, cu telefonul aşezat cu ecranul în sus pe suprafaţa unei mese din sticlă, diferenţa de înălţime pare să fie de peste 1mm, jumătatea superioară a carcasei fiind sprijinită exclusiv pe inelul camerei foto.

Potrivit unor surse apropiate furnizorilor chinezi de componente, Apple va livra iPhone 6 împreună cu un adaptor de alimentare reproiectat, având conector USB reversibil. Desigur, pachetul cu accesorii va include şi un cablu de date potrivit, având conector Lightning pentru ataşarea la telefon.

La interior, noul coprocesor „Phosphorus” va îmbunătăţi funcţionarea sistemului motion tracking şi elibera procesorul principal de anumite funcţii care necesită înregistrare permanentă a datelor trimise de senzori externi. Printre funcţiile suportate de acesta se numără monitorizarea ritmului cardiac şi a nivelului de glucoză, asigurate probabil cu ajutorul unui dispozitiv separat, cum ar fi accesoriul iWatch.

Potrivit informaţiilor actuale, Apple va prezenta oficial noua serie iPhone 6 la începutul lunii viitoare, confirmând sau, după caz, infirmând zvonurile circulate până acum.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult