iPhone 6 va include o baterie mai subţire

17.07.2014
iPhone 6 va include o baterie mai subţire

Suntem la doar câteva luni distanţă de anunţul următoarei generaţii de iPhone, iar zvonurile despre noul telefon încep să apară de peste tot. Cea mai recentă informaţie sugerează o micşorare a grosimii faţă de iPhone 5S, iar sursa este chiar compania care produce bateriile pentru Apple.

Conform Digitimes, noile baterii care vor fi incluse în cea de-a opta versiune de iPhone (presupusul iPhone 6), vor avea doar 2 mm grosime. Acestea vor fi cu 33% mai subţiri decât cele folosite în iPhone 5 şi 5S, care aveau doar 3 mm grosime. Acest lucru sugerează faptul că noul iPhone va fi cel mai subţire de până acum şi pare plauzibil, întrucât zvonurile din trecut ne informau despre o grosime totală a telefonului de numai 6 mm.

iPhone 6

Aceeaşi sursă confirmă şi faptul că noua generaţie de telefoane Apple nu va primi o îmbunătăţire semnificativă la capitolul autonomie, întrucât capacitatea bateriei va fi similară cu cea inclusă în telefoanele actuale. În luna aprilie, un alt zvon spunea că o baterie de 2 mm va fi integrată în varianta cu display de 5,5 inci de iPhone 6, deci poate exista un sâmbure de adevăr în aceste declaraţii.

De asemenea, am aflat zilele trecute noi informaţii despre procesul de fabricaţie al protecţiei pentru ecran, care va folosi un design integrat pentru suprafaţa tactilă şi safirul care se zvoneşte că va acoperi partea din faţă a telefonului. Acest procedeu însă pare să fie problematic pentru suprafeţe mai mari şi ar putea amâna lansarea unui model de 5,5 inci.

Apple nu este singura companie care investeşte în micşorarea componentelor din telefoane. Samsung pare să urmărească acelaşi obiectiv şi deja există informaţii despre o baterie cu grosime de numai 1,65 mm, care încă nu a fost utilizată în niciun produs final.

Sursele Digitimes spun că Apple se aşteaptă să vândă între 60 şi 70 de milioane de iPhone-uri din noua generaţie înainte de finalul lui 2014.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult