iPhone 6 va include un senzor foto Sony de 13 megapixeli

iPhone 6 va include un senzor foto Sony de 13 megapixeli

Se pare că nu trece o zi fără un nou zvon despre următoarea generaţie de iPhone. Cea mai recentă informaţie scăpată pe căi neoficiale vine de pe site-ul chinezesc digi-wo, care oferă câteva informaţii despre senzorul foto al noului telefon.

Pentru prima dată în trei ani, camera de pe iPhone va urca în rezoluţie. Varianta de 8 megapixeli va fi lăsată în urmă, Apple optând pentru un nou senzor de 13 megapixeli. Acesta va fi produs tot de către Sony şi face parte din gama retroiluminată Exmor R. Modelul pare să fie IMX220, într-o variantă modificată pentru a se încadra în specificaţiile impuse de Apple. Acesta este senzorul pe care îl vom vedea şi în noul Sony Xperia Z3. IMX220 va fi cel mai mare senzor foto inclus vreodată într-un iPhone (1/2.3 inci), la fel de mare ca cele pe care le putem găsi în camere foto compacte şi bridge.

iPhone 6 camera

Aceeaşi sursă oferă şi câteva informaţii despre capabilităţile video ale noului iPhone. Filmările for fi redate în 1080p, însă acestea vor fi rezultatul unui downsampling intern de la o rezoluţie nativă de 3840 x 1080. Toate aceste informaţii sugerează o performanţă net superioară în lumină slabă, datorită suprafeţei mari a senzorului, cât şi o calitate mai bună a înregistrărilor video, indiferent de situaţie.

Având în vedere performanţa net superioară la capitolul imagini şi filmare a produselor realizate de concurenţă, acest upgrade era necesar şi probabil anticipat de toată lumea.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult