iPhone 6S integrează modem LTE Cat 6

02.07.2015
iPhone 6S integrează modem LTE Cat 6

Imaginile apărute ieri pe internet care prezentau carcasa metalică a lui iPhone 6S au oferit puţin mai multe informaţii decât părea la prima vedere. În urma unei analize mai atente, imaginile care conţineau placa de bază a noului telefon dezvăluie un nou cip pentru conexiunea de date, care ar putea aduce de la sine un upgrade bine venit de viteză în navigarea pe internet.

Cipul MDM9635 descoperit în imagini este produs de Qualcomm şi este cunoscut şi sub denumirea „9X35”. Acesta este dintr-o generaţie mai nouă decât cel inclus în iPhone 6 (9X25) şi ar putea dubla vitezele de download pe reţelele compatibile. Acesta nu este obligatoriu un cip foarte nou, fiind deja integrat în produsele concurente încă de anul trecut (Samsung Galaxy S5 includea acelaşi model de modem). Conform specificaţiilor oficiale, 9X35 poate atinge viteze de până la 300 Mbps în condiţii ideale, un upgrade semnificativ faţă de limita de 150 Mbps de pe iPhone 6. Viteza de upload nu este însă diferită. Atât 9X35 cât şi 9X25 pot atinge viteze maxime de upload de 50 Mbps.

Se pare că noul modem va ajuta şi la reducerea consumului de energie, fiind bazat pe arhitectură pe 20nm. De asemenea, noul proces de fabricaţie aduce de la sine şi dimensiuni reduse, ceea ce înseamnă că va exista mai mult spaţiu pentru alte componente. Integrarea unui modem LTE Cat 6 nu va asigura doar viteze mai mari pe internet, ci şi latenţă mai mică la conectare. Astfel, aplicaţiile care folosesc internetul se vor conecta mai repede la servere, oferind o experienţă de utilizare mai plăcută. iPhone 6S este aşteptat în această toamnă, şi aparent a intrat deja în producţie.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult