Noi informaţii despre iPhone 2018: suport pentru Apple Pencil, dual-SIM şi stocare extinsă

16.08.2018
Noi informaţii despre iPhone 2018: suport pentru Apple Pencil, dual-SIM şi stocare extinsă

Acum, la aproximativ o lună de momentul lansării noilor smartphone-uri Apple, ştim cam totul despre cele trei modele la care compania a lucrat în ultimul an. Se pare însă că există câteva detalii pe care nu le cunoşteam, analiştii Trendforce sugerând că modelele de top de iPhone de anul acesta vor primi şi funcţii noi, complet neaşteptate.

Conform Trendforce, Apple va folosi această generaţie de telefoane pentru a adăuga noi caracteristici pe întreaga sa gamă de smartphone-uri din viitor. În primul rând, cel puţin unul dintre telefoane va primi suport pentru Apple Pencil, stylus-ul care până în prezent a fost compatibil doar cu tabletele iPad. De asemenea, cel puţin unul dintre dispozitive va beneficia de suport pentru două cartele SIM, fie în format eSIM + nano SIM, fie în format dual „clasic”, cu două cartele fizice.

Alte detalii pe care Trendforce le dezvăluie sunt preţurile telefoanelor. Compania crede că versiunea cu ecran de 6,1” va costa între 699 şi 749 dolari şi va beneficia de Face ID, în timp ce aceasta va fi singura variantă cu 3 GB RAM, asemeni modelului iPhone X din prezent. Celelalte două modele, urmaşul lui iPhone Xs cu ecran de 5,8” şi modelul iPhone Xs Plus vor beneficia de 4 GB memorie RAM. Preţul modelului mai mic ar putea fi încadrat undeva între 899 şi 949 dolari, pentru a scădea sub pragul psihologic de 1000 de dolari. Nu în ultimul rând, modelele de top vor beneficia şi de opţiunea de configurare cu 512 GB stocare internă.

Aceste detalii nu sunt obligatoriu 100% noi, însă suportul pentru Apple Pencil este cel puţin ciudat. Nu numai că ecranele telefoanelor sunt destul de mici în comparaţie cu cele ale tabletelor, însă Apple Pencil este un stylus foarte mare în comparaţie cu ceea ce se găseşte deja pe piaţă. Ar putea exista posibilitatea ca Apple să lanseze o nouă versiune de Pencil mai compactă pentru iPhone.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult