iPhone X, noul flagship Apple, ar putea fi echipat cu un procesor hexa-core

iPhone X, noul flagship Apple, ar putea fi echipat cu un procesor hexa-core

Apple a livrat versiunea aproape finală de iOS 11 către dezvoltatori, iar aceştia au trecut prin liniile de cod cu mare migală pentru a descoperi noi informaţii despre iPhone 8. Conform descoperirilor însă, telefonul pe care l-am tot numit iPhone 8 de-a lungul timpului se pare că va purta numele oficial de iPhone X, în timp ce modelele 7S şi 7S Plus, aşteptate alături de acestea vor face trecerea la numele de iPhone 8 şi iPhone 8 Plus. De asemenea, noi detalii despre hardware şi software au ieşit la suprafaţă.

Sunt slabe şanse ca Apple să mai schimbe ceva până mâine seară atunci când vorbim de numele celor trei noi modele de iPhone pe care le va lansa mâine. iPhone X va deveni noul flagship, care va porni de la un preţ de 999 dolari în Statele Unite şi va renunţa complet la sistemul de autentificare prin amprentă TouchID. În locul acestei tehnologii va veni FaceID, o tehnologie avansată de recunoaştere facială, care funcţionează din orice unghi. Telefonul va fi echipat cu un procesor A11 cu şase nuclee (o premieră pentru Apple), două dintre acesta fiind modele low-power numite „Monsoon”, iar patru dintre ele vor fi „high-power”, păstrând numele Mistral.

Seria iPhone 8 în schimb va fi similară în termeni de dimensiuni şi design cu iPhone 7, însă există câteva particularităţi care le vor deosebi. În primul rând, noile modele vor fi echipate cu un spate din sticlă şi ramă din oţel, în timp ce hardware-ul intern va fi comparabil cu cel de pe iPhone X, deci în termeni de performanţă, toate cele trei dispozitive noi vor porni de pe aceeaşi treaptă, indiferent de preţul de la care pornesc.

Butonul Home de pe iPhone X va dispărea, acesta fiind înlocuit cu o bară software subţire, care îi va prelua funcţiile. Alternativ, utilizatorii vor putea folosi butonul lateral „Power” pentru a realiza câteva dintre funcţiile care erau atribuite pe Home, precum întoarcerea la meniul principal şi accesarea asistentei virtuale Siri. Nu este clar în cazul acesta cum va putea fi oprit display-ul într-un mod natural, care să nu inducă mulţi utilizatori în eroare.

iPhone X, iPhone 8 şi iPhone 8 Plus vor fi dezvăluite mâine seară, în cadrul unei conferinţe de presă care va avea loc în noul Steve Jobs Theatre din cadrul noului Campus Apple. Alături de noi smartphone-uri, leak-urile sugerează că vom vedea şi un nou Apple Watch cu suport pentru conectivitate 4G şi un Apple TV cu suport pentru redare de conţinut 4K.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult