iPhone X şi Galaxy S9 nu mai sunt lideri în topul vânzărilor. Alte modele le-au luat locul

06.07.2018
iPhone X şi Galaxy S9 nu mai sunt lideri în topul vânzărilor. Alte modele le-au luat locul

Dacă la începutul anului iPhone X domina piaţa de smartphone-uri fiind desemnat drept cel mai bine vândut telefon al începutului de an, între timp vânzările sale spectaculoase au mai încetinit. În continuare este în top trei la capitolul vânzări, însă a fost depăşit atât de un model de la Samsung în ultima perioadă, cât şi de un alt model Apple, mult mai ieftin.

Conform unui raport Counterpoint, cele mai bine vândute telefoane din lume în luna mai 2018 au fost iPhone 8 de la Apple şi Samsung Galaxy S9 Plus, ambele ocupând primul loc cu 2,4% din totalul terminalelor mobile. iPhone X a venit abia pe locul 2, cu 2,3%, în timp ce următoarele locuri sunt ocupate de Xiaomi Redmi 5A, iPhone 8 Plus, şi abia pe locul 5 întâlnim şi modelul Galaxy S9 normal. Huawei P20 Lite, Vivo X21, Xiaomi Redmi 4 Plus şi OPPO A83 ocupă restul de poziţii în clasament.

Top vânzări smartphone-uri mai 2018

Acest clasament nu spune prea multe lucruri pozitive nici despre Samsung. Având în vedere că seria Galaxy S9 este disponibilă pe piaţă de doar câteva luni, aceasta ar fi trebui să vândă mult mai multe unităţi în comparaţie cu modele precum iPhone 8 şi 8 Plus care în curând vor „împlini” un an de la lansare.

Top vânzări smartphone aprilie 2018

Singura lună în care Galaxy S9 şi S9 Plus au fost pe primul loc în topul Counterpoint a fost aprilie, fix după lansarea oficială a acestora. Până atunci, Apple conducea clasamentul cu iPhone X , care reprezenta 3,5% din piaţă în luna martie şi un uimitor 5,1% în luna februarie. Ce-i drept, iPhone X a ajuns pe piaţă abia în luna noiembrie, iar până prin ianuarie, era foarte greu de găsit în magazine, abia din februarie Apple putând ajunge din urmă cererea.

Top vânzări smartphone martie 2018

Aceste informaţii publicate de Counterpoint confirmă din nou performanţa sub aşteptări a seriei Galaxy S9 şi popularitatea modelelor mai ieftine de la Apple în ultima perioadă. Astfel, lansarea unui model de iPhone mai ieftin cu design de iPhone X pare să fie cea mai bună mişcare din partea Apple, mai ales după lansarea lui Galaxy Note 9 din luna august, care va veni cel mai probabil la un preţ foarte apropiat de 1000 de euro, dacă nu chiar şi mai mare.

Top vânzări smartphone februarie 2018

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult