Apple iPad 3 – în magazine abia din primăvară ?

20.09.2011
Apple iPad 3 – în magazine abia din primăvară ?

Apple iPad 3 se lasă aşteptat, noua versiune a tabletei iPad urmând să ajungă pe rafturile magazinelor abia în luna martie a anului viitor.

Apple iPad 2

Această întârziere nu este chiar de natură să ne surprindă, din moment ce şi iPad 2 a fost lansat la mai bine de 15 luni după prima versiune iPad.

Dacă la o primă impresie am putea crede că Apple va rata sezonul de cumpărături din preajma sărbătorilor de iarnă, compania are totuşi un plan de rezervă, sub forma unei versiuni uşor îmbunătăţită pentru actuala tabletă iPad 2.

Gândită pentru a mai scoate ceva profit de pe urma fanilor Apple însetaţi de produse noi, dar prea nerăbdători pentru a aştepta lansarea iPad 3, tableta iPad HD aduce doar schimbări minore faţă de iPad 2, cea mai importantă dintre ele fiind includerea unui ecran cu rezoluţie înaltă, un fel de Retina Display în versiune pentru tabletă.

Suportând o rezoluţie de 2048 x 1536 pixeli, ecranul furnizat de Samsung sau LG promite să afişeze imagini de până la patru ori mai detaliate decât cel care echipează actuala tabletă iPad.

Din păcate producerea unui ecran cu matrice IPS care să poată afişa o asemenea rezoluţie nu este deloc o sarcină uşoară, iar disponibilitatea redusă pe piaţă a acestui tip de cran ar putea compromite planurile Apple pentru lansarea unei versiuni intermediare a tabletei iPad înainte de sfârşitul acestui an.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News