Apple a lansat iPhone 5C 8GB şi a relansat iPad with Retina Display cu 16 GB

18.03.2014
Apple a lansat iPhone 5C 8GB şi a relansat iPad with Retina Display cu 16 GB

Zvonul de ieri care susţinea că Apple va lansa astăzi o versiune mai ieftină cu o memorie internă de numai 8 GB a terminalului iPhone 5C s-a concretizat astăzi, când acest model nou a apărut în ofertele magazinelor din Europa. În paralel, Apple a retras de pe piaţă şi longeviva tabletă iPad 2, aceasta urmând să fie înlocuită de iPad 4th generation.

Noua versiune a telefonului iPhone 5C oferă o stocare internă cu o capacitate de numai 8 GB, acesta fiind mai ieftină cu 50€ decât versiunea de bază, care oferă o capacitate de 16 GB. Preţul retail al noului iPhone 5C 8GB este de 549€, Apple încercând astfel să atragă atenţia cumpărătorilor către un produs care nu s-a bucurat până acum de o apreciere prea largă.

Apple a mai folosit de două ori această tactică, atât iPhone 4 cât şi iPhone 4S primind versiuni cu o memorie internă de 8 GB la un an după lansare. Acestea au apărut în cadrul ofertelor operatorilor la preţuri atractive sau au fost oferite chiar ca opţiuni gratuite, Apple folosindu-le pentru a acoperi cererea din sectoarele inferioare ale pieţei. iPhone 5C 8GB a primit însă această versiune în mijlocul ciclului anual de vânzare şi se pare că nu va înlocui iPhone 4S 8GB, acesta din urmă figurând în continuare în oferta Apple la un preţ de 399€.

Nu doar linia de telefoane iPhone s-a bucurat de atenţie, ci şi gama de tablete iPad. Modelul iPad 2, care a fost lansat acum trei ani şi a rămas în oferta Apple până astăzi, a fost scos într-un final la pensie. Locul acestuia va fi luat de iPad 4th generation (iPad with Retina Display), care a fost resuscitat şi va prelua de acum rolul celei mai ieftine tablete iPad cu ecran de 9,7”. Acesta a fost eliminat din oferta Apple în toamna trecută, când a fost înlocuit de iPad Air.

Singura versiune disponibilă de iPad 4th generation este cea cu 16 GB de memorie internă, acesta având un preţ de 379€ în cazul versiunii Wi-Fi şi 499€ în cazul versiunii cu conexiune de date. Preţurile sunt uşor inferioare celor cerute pentru noul iPad Mini cu Retina Display, singurul model mai ieftin aflat în prezent la vânzare fiind vechiul iPad Mini.

După această înlocuire, oferta de tablete Apple include acum doar modele cu conector de date Lightning, iar singurul model care nu dispune de ecran cu densitate mare fiind vechiul iPad Mini. 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News