Apple a lansat update-ul care repară problema touchscreen-ului de pe iPhone X

17.11.2017
Apple a lansat update-ul care repară problema touchscreen-ului de pe iPhone X

Nu a trecut foarte mult timp de la depistarea problemei cu display-ul noului iPhone X, că Apple a şi lansat un update software care o corectează. Cei care şi-au cumpărat de curând noul vârf de gamă al companiei, au sesizat la scurt timp că la un schimb brusc de temperatură, ecranul telefonului nu mai răspunde la comenzi pentru câteva secunde, până când telefonul se acomodează temperaturii scăzute. Apple a recunoscut această problemă şi a promis un update rapid, care este livrat astăzi sub forma lui iOS 11.1.2.

Se pare însă că acest update de urgenţă nu are un singur scop. Da, în teorie, iPhone X ar trebui acum să se împace fără probleme cu temperaturile scăzute fără să ducă la întreruperea funcţiilor tactile, însă şi funcţiile camerei au fost îmbunătăţite. O problemă mai puţin cunoscută afecta fotografiile de tip „Live” (cu animaţii), acestea fiind înregistrate cu distorsiuni, care nu reprezentau realitatea. Această problemă era prezentă însă doar pe iPhone X, nu şi pe alte modele mai vechi.

Pachetul de update are 33,1 MB şi poate fi instalat fără o conexiune Wi-Fi, însă nu este disponibil doar pentru iPhone X. Toate dispozitivele compatibile cu iOS 11 beneficiază de noul update 11.1.2 (adică toate iPhone-urile de la 5S şi tabletele de la iPad Mini 2 în sus), instalarea lui fiind recomandată pentru a fi la zi cu cele mai noi profile de securitate.

În curând însă va fi lansat şi noul update important iOS 11.2, care va adăuga o serie de schimbări la capitolul interfaţă, însă va oferi şi funcţii noi pentru utilizatorii de iPhone 8 şi X. Printre altele, versiunea 11.2 va activa profilul de încărcare wireless rapidă, care va permite telefoanelor să se încarce într-un timp mai scurt cu 50%. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult