Apple ar putea lansa un iPhone nesperat de ieftin (UPDATE)

Apple ar putea lansa un iPhone nesperat de ieftin (UPDATE)

UPDATE: După îndelungi speculaţii la care au luat parte publicaţii respectabile ca The Wall Street Journal şi Bloomberg, un oficial Apple a decis înlăture orice urmă de îndoială legată de posibilitatea lansării unui model iPhone ieftin, care să concureze în piaţa entry-level.

Într-un interviu dat pentru publicaţia Shanghai Evening News, vicepreşedintele diviziei globale de marketing din cadrul Apple – Phill Shiller – a negat posibilitatea lansării unui telefon iPhone ieftin. Acesta a mai precizat că “în ciuda popularităţii de care se bucură modelele smartphone ieftine în China, acesta nu va fi niciodată viitorul produselor Apple”.


Zvonurile legate de lansarea unui iPhone ieftin, adresat unui public fără prea mare putere de cumpărare provenind din pieţele emergente, încep să prindă tot mai multă forţă.

Apple ar putea lansa un iPhone nesperat de ieftin

Potrivit Bloomberg, cea mai ieftină versiune iPhone va avea un preţ de pornire cuprins între 99 şi 149 dolari şi este plănuită pentru lansare undeva către finalul acestui an. Aparent, Apple poartă deja negocieri cu cel puţin unul dintre operatorii majori de telefonie mobilă din Statele Unite pentru comercializarea acestui telefon în pachet cu abonament.

Potrivit surselor citate, Apple lucrează la o versiune low-cost pentru telefonul iPhone încă din luna februarie 2011, ce urmează să fie folosită pentru a atrage clienţi din ţările emergente, unde puterea de cumpărare este prea mică pentru ca versiunea iPhone normală să poată avea succes. Ceva mai mic decât un exemplar iPhone 4, noul iPhone ar urma să fie disponibil în pachete cu abonament la jumătate din preţul cerut de Apple în variantă retail. În ciuda dimensiunilor mai mici, trebuie spus că acesta nu este modelul iPhone Mini despre care am tot auzit în ultima perioadă, ci un model entry-level cu specificaţii mai modeste.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult