Apple caută modalităţi practice pentru încărcarea solară a telefoanelor iPhone şi laptopuri

Apple caută modalităţi practice pentru încărcarea solară a telefoanelor iPhone şi laptopuri

Potrivit indiciilor descoperite într-o aplicaţie pentru brevet, Apple cercetează noi modalităţi pentru a face posibilă utilizarea practică a panourilor solare la alimentarea iPhone.

Întâlnite în implementări nu foarte reuşite, furnizate de companii mai puţin cunoscute, încărcătoarele solare pentru dispozitive mobile sunt considerate gadget-uri mai degrabă fanteziste, ce nu au o utilitate practică reală pentru utilizatori obişnuiţi. Această percepţie s-ar putea schimba în cele din urmă cu ajutorul Apple, compania părând interesată de găsirea unor modalităţi mai eficiente pentru captarea energiei primite de la soare.

Apple caută modalităţi practice pentru încărcarea solară a telefoanelor iPhone şi sisteme laptop

Inovaţia descrisă în brevetul Apple este un sistem pentru optimizarea încărcării acumulatorului, capabil să folosească atât adaptorul AC, dar şi panouri solare. Scopul este eliminarea nevoii pentru adaptoare de conversie externe, ineficiente, costisitoare şi incomod de manevrat. În schimb, viitoarele generaţii de dispozitive vor accepta conectarea unui panou solar printr-un cablu similar celui folosit de adaptorul AC. Energia primită de la soare va servi pentru încărcarea directă a acumulatorului, sau suplimentarea energiei furnizate deja de adaptorul AC pentru a scurta durata de încărcare.

Toate acestea ar urma să fie posibile cu tehnologii cunoscute şi hardware deja existent, disponibil în formă suficient de bine miniaturizată pentru a fi integrat cu minim de efort în designul produselor viitoare.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult