Apple, dată în judecată de un utilizator iPhone 7 pentru un incendiu cauzat de bateria telefonului mobil

Apple, dată în judecată de un utilizator iPhone 7 pentru un incendiu cauzat de bateria telefonului mobil

Deşi astfel de incidente au apărut şi în trecut, scandalul iscat în jurul seriei de telefoane Galaxy Note7 a făcut ca problema siguranţei acumulatorilor Li-Ion să fie tratată cu mai multă seriozitate, orice eveniment care descrie incendierea unui dispozitiv prevăzut cu acest tip de baterie declanşând o adevărată isterie, atât în rândul utilizatorilor cât şi pentru producătorii nevoiţi să gestioneze situaţia într-un mod care să nu aducă atingere imaginii de brand.  

De data aceasta, produsul vizat este un telefon iPhone 7 care ar fi cauzat incendierea şi distrugerea parţială a unui autovehicul, după ce acumulatorul Li-Ion aflat la interior a izbucnit în flăcări. Din fericire dispozitivul care aparţinea unui australian, instructor de surfing, nu se afla în posesia acestuia la momentul producerii incidentului. În schimb, smartphone-ul rămas împachetat în pantalonii depozitaţi în interiorul autovehiculului a ars mocnit, cauzând doar pagube materiale.

Desigur, orice acumulator Li-Ion poate lua foc în anumite condiţii, dacă este perforat în urma lovirii cu un corp ascuţit, strivit, încărcat sau descărcat peste limita maximă recomandată, sau supus la temperaturi foarte ridicate. Potrivit declaraţiilor oferite de proprietar, telefonul iPhone 7 achiziţionat cu doar o săptămână înainte nu a fost folosit cu alt adaptor de alimentare în afara celui original, însă a fost scăpat cel puţin o dată pe jos.

Deocamdată, oficialii Apple nu au prezentat o declaraţie oficială pe marginea acestui subiect, reprezentanţii companiei declarând doar că incidentul este în curs de investigare.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult