Apple dezvoltă un sistem de securitate care va împiedica deblocarea iPhone-urilor parolate

25.02.2016
Apple dezvoltă un sistem de securitate care va împiedica deblocarea iPhone-urilor parolate

Apple pare să piardă lupta împotriva statului american în cazul deblocării telefonului, însă are şi noi strategii pentru a combate ameninţarea securităţii telefoanelor sale. În timp ce Biroul Federal pentru Investigaţii încearcă să oblige compania să elimine parola de pe iPhone-ului atacatorului de la San Bernardino, Apple lucrează la dezvoltarea unui sistem de securitate mai complex, care să împiedice acest lucru.

Informaţiile vin din partea New York Times, care susţin că au surse apropiate de această situaţie care pot confirma faptul că Apple doreşte să îmbunătăţească securitatea dispozitivelor iOS peste nivelul de acum. Deşi dezvoltarea acestei noi tehnologii de criptare a început cu mult înainte de atacul de la San Bernardino, cu siguranţă această situaţie fără precedent a accelerat planurile companiei. Se pare că deşi în acest moment telefonul nu poate fi deblocat de către nimeni, o actualizare software ar putea forţa eliminarea parolei şi implicit deblocarea telefonului.

Apple vorbeşte în prezent cu diverşi experţi în securitate despre modul în care această vulnerabilitate ar putea fi reparată. În cazul în care se găseşte o soluţie compatibilă cu modul în care funcţionează sistemul de operare iOS, probabil că Apple va lansa un update de software care va securiza toate dispozitivele compatibile, eliminând astfel posibilitatea de a pătrunde pe viitor în telefoane securizate, chiar şi cu un update realizat de către companie.

Cu siguranţă instituţiile statului american nu se vor bucura atunci când aud noile veşti, însă atunci când Apple deblochează primul telefon la cererea lor, se crează un precedent care va fi valabil în orice situaţie, indiferent de gravitatea sau veridicitatea acuzaţiilor inculpaţilor în diverse cazuri legale. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult