Apple pregăteşte îmbunătăţiri pentru camera foto din iPhone cu oameni şi tehnologii noi

09.05.2014
Apple pregăteşte îmbunătăţiri pentru camera foto din iPhone cu oameni şi tehnologii noi

Camerele foto implementate pe telefoanele iPhone oferă o captură de bună calitate, producătorul reuşind să obţină rezultate mai mult decât mulţumitoare dintr-un design tradiţional fără a fi nevoit să adopte tehnologiile mai avansate cu care au experimentat rivalii săi. Pe viitor, se pare că ar trebui să ne aşteptăm la un progres tehnologic vizibil, Apple începând deja să adune ingredientele necesare: tehnologie şi oameni.

Conform unui brevet recent Apple, compania intenţionează să adopte într-un final stabilizarea optică, o opţiune tehnologică de ale cărei rezultate s-au folosit din plin telefoane precum HTC One sau Lumia 1020. Conform brevetului „Super-resolution based on optical image stabilization”, Apple nu intenţionează însă să folosească sistemul de stabilizare optică doar pentru compensarea mişcărilor camerei, ci şi pentru crearea unor imagini de mai bună calitate prin îmbinarea unor expuneri multiple.

Documentul nu oferă prea multe informaţii clare, însă descrie un sistem care este capabil să folosească stabilizarea optică pentru captura unor imagini multiple din unghiuri uşor diferite şi să îmbine rezultatele într-o imagine finală de înaltă rezoluţie. Această metodă de lucru promite culori mai bune şi detalii mai bogate, însă nu este prea clar cum anume va funcţiona.

Acesta nu este primul brevet Apple care descrie o tehnologie care promite o captură foto mai bună pentru terminalele iPhone, compania experimentând cu obiective zoom compacte, senzori duali sau opţiuni de refocalizare. Nici una dintre aceste tehnologii nu a fost pusă în practică, în compania caută acum şi oamenii cu experienţă care le-ar putea transforma în realitate.

Ari Partinen, unul dintre cei patru co-autori ai tehnologiei de oversampling PureView pe care Nokia a dezvoltat-o şi a folosit-o pentru telefoanele 808 PureView sau Lumia 1020, va face parte din echipa Apple începând cu luna iunie. Fostul angajat Nokia s-a ocupat de dezvoltarea camerelor foto din telefoanele N8 şi 808 PureView, ambele extrem de impresionante la timpul lor, iar experienţa sa se pare că a fost suficient de atrăgătoare pentru a-i asigura un loc în echipa Apple.

Nu ne aşteptăm să vedem prea repede rezultatele brevetului mai sus menţionat şi experienţei lui Ari Partinen, dar măcar putem fi siguri că Apple ne pregăteşte ceva surprize în anii care urmează.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News