Apple şi Samsung au renunţat la toate litigiile legate de brevete cu excepţia celor din SUA

Apple şi Samsung au renunţat la toate litigiile legate de brevete cu excepţia celor din SUA

La jumătatea lunii mai, Apple şi Motorola au anunţat că au pus capăt războiului de patru ani dintre ele şi că au renunţat la toate litigiile legate de brevete. Zvonurile ulterioare au afirmat că Apple şi Samsung încearcă să ajungă şi ele la un acord comun, însă cel de-al doilea proces dintre cei doi vechi rivali a părut să marcheze eşecul acestor negocieri. Într-un final, cele două companii au anunţat că au ajuns într-adevăr la un acord prin care renunţă la litigiile dintre ele, însă doar în afara teritoriului Statelor Unite.

Samsung şi Apple au anunţat că renunţă la litigiile legate de brevete în care s-au acuzat reciproc de încălcarea drepturilor de proprietate intelectuală şi că renunţă la procesele deschise în Australia, Japonia, Coreea de Sud, Germania, Olanda, Franţa, Italia şi Regatul Unit. La fel ca în cazul înţelegerii dintre Apple şi Motorola, cele două companii au decis să renunţe la procesele pe care şi le-au deschis reciproc, însă nu este vorba de o înţelegere amiabilă obţinută în sala de tribunal sau de un acord de licenţiere reciprocă.

Bătălia dintre cele două companii nu s-a terminat încă. După cum se remarca, pe lista ţărilor nu figurează şi Statele Unite, unde cei doi rivali vor continua să-şi dispute anumite brevete. Aici, Samsung a pierdut ambele procese în care a fost reclamată de către Apple, daunele stabilite fiind de 900, respectiv 120 de milioane de dolari. Pentru utilizatorii din afara Statelor Unite, acest acord ne spune că nu vom mai trece prin momentele ridicole din 2012, când am văzut produse retrase temporar de la vânzare sau produse relansate cu un design schimbat.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News