Apple: unul din trei cumpărători de iPhone tocmai a renunţat la smartphone-ul cu Android

28.10.2015
Apple: unul din trei cumpărători de iPhone tocmai a renunţat la smartphone-ul cu Android

Apple a anunţat câştigurile realizate în intervalul Q4 – 2015, prilej pentru CEO-ul Tim Cook să arunce puţină sare pe rană producătorilor de telefoane cu Android, dezvăluind că aproximativ 30% dintre telefoanele iPhone vândute ajung la utilizatori care au decis să renunţe la platforma dezvoltată de Google.

Continuând pe acelaşi subiect, CEO-ul Apple a precizat că rata de renunţare la Android a atins un nivel record, nemaiîntâlnit în cei trei ani de când compania din Cupertino urmăreşte acest aspect –  ˝Este un număr uriaş şi suntem mândrii de asta„. CEO-ul Tim Cook a mai dezvăluit şi că numai o treime dintre utilizatorii actuali de telefoane iPhone au făcut până acum upgrade la ultimele modele disponibile, sugerând că mai este loc suficient de creştere a vânzărilor şi din această sursă.

Apple: unul din trei cumpărători de iPhone tocmai a renunţat la smartphone-ul cu Android

Revenind la utilizatorii de Android, Apple desfăşoară campanii agresive de marketing la adresa acestora încă de anul trecut, lansând între timp un website dedicat şi o aplicaţie Move to iOS care automatizează mutarea datelor personale de pe vechiul telefon cu Android la iPhone-ul proaspăt achiziţionat.

Cât despre performanţele în materie de vânzări, Apple a realizat în intervalul Q4 – 2015 un profit net trimestrial de 11.1 miliarde dolari, raportat la un venit de 51,5 miliarde dolari. Spre comparaţie, în aceeaşi perioadă a anului trecut compania obţinea venituri de 42,5 miliarde dolari şi 8.5 miliarde dolari profit net. În această perioadă, compania a vândut 48 milioane de telefoane iPhone şi 9.8 milioane iPad-uri, în timp ce vânzările de sisteme Mac au atins un nou record de 5.7 milioane unităţi. Continuând pe un ton cât se poate de optimist, Apple estimează pentru următorul semestru venituri între 75.5 şi 77.5 miliarde dolari, alimentate de sezonul cumpărăturilor de iarnă şi familia de telefoane iPhone 6s abia lansată.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult