Apple va lansa iPhone-uri cu display OLED în câţiva ani

27.11.2015
Apple va lansa iPhone-uri cu display OLED în câţiva ani

Apple a lansat până în prezent doar modele iPhone cu display-uri bazate pe tehnologia LCD, însă acest lucru se va schimba, cel mai probabil odată cu iPhone 8. Deşi momentan abia s-a lansat iPhone 6S, iar anul viitor este aşteptat iPhone 7, se pare că marea schimbare în design şi funcţionalitate va veni cel mai probabil cu generaţia de iPhone-uri din 2018. LCD-urile vor fi lăsate în urmă, compania urmărind deja parteneri pentru utilizarea de display-uri OLED.

Informaţiile despre această decizie din cadrul Apple vin din Japonia şi se speculează că această schimbare este un răspuns la oferta concurenţei, reprezentată de companii precum Samsung şi LG, care deja oferă panouri OLED pe variantele de top de smartphone-uri din ofertă. Desigur, Apple a luat în calcul şi faptul că multe companii se orientează acum aproape exclusiv către tehnologia OLED. LG, unul dintre partenerii Apple, care realizează componente pentru produsele sale, tocmai a anunţat deschiderea unei fabrici de panouri OLED în Japonia, de pe liniile căreia vor ieşi probabil multe display-uri dedicate telefoanelor Apple.

În acelaşi timp, avantajele display-urilor OLED sunt evidente. Acestea oferă eficienţă sporită prin reducerea consumului de energie, contrast şi culori mai bune, cât şi posibilitatea de realizare a unor ecrane curbate, folosind variantele din plastic, POLED. Astfel, nu numai că iPhone-urile din viitor vor avea parte de display-uri mai bune, ci vor deschide calea către noi posibilităţi în materie de design, pe care alte companii le-au pus deja în aplicare din urmă cu mai mulţi ani.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult