ASUS lansează ZenFone Live, un smartphone mid-range pentru cei pasionaţi de livestreaming

24.02.2017
ASUS lansează ZenFone Live, un smartphone mid-range pentru cei pasionaţi de livestreaming

ASUS a dezvăluit un nou smartphone din gama ZenFone, care pare a fi orientat spre utilizatorii care fac multe livestream-uri pe Facebook sau Twitter. Acesta poartă numele ZenFone Live (aparent nu face parte din familia Zenfone 3) şi vine cu hardware de medie, însă promite camere performante şi un software dedicat pentru livestreaming, care să îmbunătăţească semnificativ calitatea imaginilor transmise.

ZenFone Live este construit în jurul celor două camere foto. Cea principală, de pe spate vine cu un senzor de 13 megapixeli, în timp ce cea de pe faţă este echipată cu un senor de 5 megapixeli. Acesta din urmă beneficiază de pixeli de 1,4nm, care pot capta mai multă lumină, îmbunătăţind astfel imaginea şi eliminând zgomotul de imagine cauzat de creşterea valorii ISO în utilizare. De asemenea, camera frontală beneficiază de un blitz care poate funcţiona şi în timpul filmărilor, cât şi de un obiectiv cu deschidere largă, de 82 de grade.

Ambele camere vor putea fi folosite alături de aplicaţia BeautyLive, care va facilita pornirea livestream-urilor. Aceasta beneficiază de algoritmi avansaţi care pot corecta imaginile în timp real. Astfel, software-ul poate să elimine imperfecţiunile feţei utilizatorilor asemeni modului de fotografiere Beautification, însă efectul este aplicat direct pe semnalul video transmis live.De asemenea, BeatutyLive poate să folosească unul dintre microfoanele telefonului pentru a elimina zgomotul ambiental din jurul utilizatorului, pentru a îmbunătăţi calitatea audio a stream-urilor.

Din păcate, ZenFone Live nu este un telefon impresionant şi la alte capitole. Acesta vine cu hardware de medie, fiind echipat cu un display HD de 5” (1280 x 720 pixeli), 2 GB memorie RAM, 16 sau 32 GB spaţiu de stocare şi opţiune de a adăuga carduri microSD. Chipset-ul este descris ca un „quad-core” de la Qualcomm, deci este foarte posibil să fie vorba despre un model din seria Snapdragon 400. Nici acumulatorul de 2.650 mAh nu pare să iasă din tiparele smartphone-urilor de buget.

Din păcate, nu avem edtalii despre preţul lui ZenFone Live şi nici despre data la care va fi lansat. Cel mai probabil acesta va fi prezent la standul ASUS de la MWC.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult