ASUS ROG Phone ar putea fi lansat şi într-o variantă low-cost

23.08.2018
ASUS ROG Phone ar putea fi lansat şi într-o variantă low-cost

Adresat pasionaţilor de gaming, ROG Phone este un smartphone foarte puternic, cu design şi dotări inspirate de laptopurile ASUS ROG. Compatibil cu accesorii modulare, ROG Phone poate fi combinat cu un gamepad şi adaptor pentru optimizarea răcirii, garantând o experienţă de gaming fără cusur.

Dezvăluit la Computex, noul ROG Phone este probabil cel mai impresionant gadget de până acum din portofoliul companiei, inginerii ASUS folosind experienţa acumulată în sfera laptopurilor de gaming pentru a livra cel mai performant smartphone de pe piaţă. Acesta vine echipat cu multe tehnologii la care nici nu ne-am fi gândit, pentru a oferi o experienţă de gameplay cât mai bună.

Din punct de vedere al specificaţiilor, ASUS ROG Phone nu este foarte diferit de alte flagship-uri de pe piaţă. Acesta integrează un chipset Snapdragon 845 capabil să atingă frecvenţa de 2,96 GHz (faţă de 2,8 GHz pe alte modele), include 8 GB memoprie RAM, ecran AMOLED de 6” pe format 18:9 cu rezoluţie Full HD+ şi un acumulator de 4.000 mAh. Însă pentru a ieşi în evidenţă, ASUS a forţat puţin limitele tehnologiilor actuale, folosind un sistem de răcire „3D vapor chamber” care disipă căldura mai bine spre exteriorul telefonului. Apoi, ecranul AMOLED rulează la frecvenţa de 90 Hz, asigurând o experienţă de joc mai bună şi timp de răspuns de numai o milisecundă (1ms), asemeni monitoarelor de gaming.

Toate acestea vin însă cu dezavantajul unui preţ care nu va putea fi suportat cu uşurinţă de toţi reprezentanţii comunităţii de gameri, fiind nevoie şi de o versiune low-cost a dispozitivului.

Apărut în arhiva autorităţii de aprobare a electronicelor din China (TENAA), dispozitivul cu nume de cod ASUS Z01QD preia logo-ul inconfundabil observat la modelul ROG Phone anunţat la începutul lunii iunie, însă se prezintă cu hardware mai puţin ambiţios. Astfel, dispozitivul pregătit în variante cu 4GB, 6GB şi 8GB memorie RAM oferă între 128GB şi 512 GB spaţiu de stocare. În loc de sistem dual-camera, ASUS Z01QD dispune de o cameră foto cu un singur obiectiv de 8MP. Dacă obţinerea de poze trece în planul secund, performanţele rămân neschimbate, ASUS Z01QD primind acelaşi chipset Snapdragon 845 şi design optimizat pentru jocuri.

Cu preţ rămas deocamdată neprecizat, noul ROG Phone Z01QD ar putea intra la vânzare simultan cu modelul premium anunţat în luna iunie, în cursul acestei toamne.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult