Autentificarea cu amprentă Touch ID de pe iPhone 5S este sigură, afirmă Apple

Autentificarea cu amprentă Touch ID de pe iPhone 5S este sigură, afirmă Apple

Noul iPhone 5S a debutat cu trei îmbunătăţiri importante faţă de versiunea precedentă, adică procesorul, camera foto şi noul senzor biometric pentru amprente, iar ultima facilitate a generat imediat întrebări referitoare la metoda de securizare a acestor date sensibile. Apple şi-a aplecat urechea la aceste întrebări şi ne asigură că nu avem de ce să ne temem.

Conform declaraţiilor Apple, senzorul capacitiv de înalţă rezoluţie implementat în butonul Home va face o scanare precisă a amprentei utilizatorului, aceasta fiind procesată imediat pentru crearea unui şablon digital care va fi utilizat pentru autentificările ulterioare. Sistemul Touch ID nu păstrează însă o imagine raster reală a amprentei, ci doar o semnătură binară generată de algoritmi software, iar aceasta este stocată într-o zonă specială criptată a procesorului Apple A7.

Chiar dacă un terminal este pierdut iar cineva reuşeşte să treacă de protecţia Apple, potenţialul furt de identitate nu este posibil deoarece intrusul nu va obţine o informaţie din care va putea recrea amprenta degetului utilizatorului. Aceasta a fost problema ridicata de specialiştii în securitate, care s-au întrebat cât de sigură este păstrarea unor date private critice pe un echipament care poate fi pierdut sau furat uşor, recuperarea amprentei permiţând duplicarea ei şi utilizarea pentru autentificarea în sisteme critice care folosesc aceeaşi metodă biometrică.

Apple ne asigură că metoda de stocare este sigură, compania chiar refuzând oportunitatea utilizării Touch ID în mediul business prin eliminarea accesului la acesta printr-un API. În plus, compania a dezvăluit că Touch ID este un sistem cu dublă autentificare. Utilizatorii care vor folosi această metodă vor trebui să seteze şi o parolă, aceasta urmând să fie folosită suplimentar pentru autentificare ori de câte ori terminalul a fost repornit sau nu a fost accesat timp de 48 de ore.  

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News