BlackBerry a lansat noul Passport Silver Edition

05.08.2015

În ciuda zvonurilor despre tranziţia terminalelor BlackBerry la sistemul de operare Android, compania continuă să lanseze noi smartphone-uri bazate pe software-ul proprietar. Cel mai nou telefon mobil al canadienilor este BlackBerry Passport Silver Edition, o reîmprospătare a flagship-ului pătrăţos lansat anul trecut. Diferenţele între modelul nou şi cel din 2014 sunt minore şi ţin mai degrabă de aspect, nu de specificaţii tehnice.

BlackBerry a preferat să îmbrace acelaşi hardware în haine noi, oferind o nouă ramă metalică din oţel ranforsată, o tastatură mai bine spaţiată pentru introducere mai confortabilă a textului, cât şi o nouă culoare argintie, care este predominantă pe toată suprafaţa dispozitivului. În rest, avem de a face cu acelaşi ecran de 4,5” cu rată de aspect 1:1 şi rezoluţie 1.440 x 1.440 (453 dpi), procesor Snapdragon 801 la 2,2 GHz 3 GB memorie RAM şi 32 GB spaţiu de stocare intern. Locaşul pentru carduri microSD din originalul Passport nu a dispărut, acesta oferind suport pentru expansiune de până la 128 GB, iar camerele foto de 13, respectiv 2 megapixeli. Spatele dispozitivului are acum o textură angulară, foarte plăcută atingerii.

Noul Passport Silver Edition este deja disponibil în Statele Unite la preţul de 549 dolari şi urmează să fie lansat în Eurpoa foarte curând. Cei care cumpără acest model în preajma lansării vor primi şi un pachet de accesorii în valoare de 130 de dolari complet gratuit. Preţul pentru Marea Britanie este de 429 lire sterline, deci ne putem aştepta la un preţ de aproximativ 500-550 euro în restul ţărilor europene.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult