BlackBerry anunţă Key2, al doilea smartphone produs de TCL cu Android şi tastatură fizică

08.06.2018
BlackBerry anunţă Key2, al doilea smartphone produs de TCL cu Android şi tastatură fizică

Cel de-al doilea smartphone BlackBerry cu Android şi tastatură fizică a fost în sfârşit anunţat în mod oficial. Acesta se numeşte Key2 şi este urmaşul modelului KeyONE de anul trecut, fiind echipat cu hardware mai puternic, cu un design îmbunătăţit şi cu o serie de noi funcţii hardware şi software dedicate celor care preferă să tasteze pe o tastatură fizică pe mobil. Odată cu acest anunţ am aflat atât preţul, cât şi data lansării noului dispozitiv.

BlackBerry Key2 arată la exterior similar cu modelul precedent, însă câteva elemente au fost îmbunătăţite. Telefonul pare să fie puţin mai subţire decât KeyONE, în timp ce mărimea tastelor fizice a fost crescută cu 20% pentru o experienţă de utilizare îmbunătăţită. Dispozitivul este în continuare realizat în jurul unei construcţii metalice cu o suprafaţă de plastic cauciucat pe spate, în timp ce camera foto a fost upgradată la un sistem dual.

La capitolul hardware intern, Key2 integrează un display IPS cu diagonală de 4,5” pe format 3:2 cu rezoluţie 1.620 x 1.080 pixeli protejat de Gorilla Glass 3 şi un chipset Snadpragon 660 de la Qualcomm. Avem de a face cu un dispozitiv cu 6 GB memorie RAM, versiuni de 64 sau 128 GB stocare (în funcţie de regiunie) şi posibilitatea de a extinde această valoare cu un card microSD de până la 256 GB. Camera foto integrează doi senzori de 12 megapixeli cu obiective cu diagragmă f/1.8 pentru camera principală şi F/2.6 pentru camera cu zoom, toate acestea fiind alimentate de un acumulator de 3.500 mAh cu încărcare rapidă QuickCharge 3.0.

La capitolul conectivitate vorbim despre un smartphone echipat cu o mufă USB Type-C capabilă să ofere viteze de tranfer la standardul USB 3.0, un jack de 3,5 mm pentru căşti, Bluetooth 5.0 şi WiFi 802.11ac.

Tastatura cu butoane mai mari integrează o nouă tastă care înlocuieşte butonul ALT din partea dreaptă. Aceasta asigură accesul la scurtături, utilizatorii putând configura pornirea unor aplicaţii sau realizarea unor funcţii printr-o simplă combinaţie de taste, indiferent unde se află în cadrul sistemului de operare sau în cadrul unor aplicaţii. Aceasta ar trebui să îmbunătăţească în special experienţa de multitasking, trecerea de la o aplicaţie la alta fiind astfel mult mai rapidă.

Software-ul pre-instalat este Android Oreo 8.1 modificat de BlackBerry, care integrează toate aplicaţiile uzuale de la Google, plus cele realizate de compania canadiană. BlackBerry spune că acesta este cel mai bine securizat smartphone cu Android de pe piaţă, acesta beneficiind de sistemul de securitate proprietar DTEK.

BlackBerry Key2 urmează să fie lansat spre sfârşitul lunii iunie în ţările vestice importante, urmând să apară în săptămânile şi lunile următoare în restul lumii. Preţul este de 650 euro, cu 100 de euro mai scump decât modelul KeyONE de anul trecut.

 

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult